pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Ma lép fel az Attraction a kínai "nemzeti projektben", a CCTV-gálán

2014.01.30. 06:30 Pekingi Zsazsa

A brit tehetségkutató műsor, a Britain's Got Talent tavalyi győztesét az Attraction látványszínházat lépteti fel sztárvendégeként a kínai központi televízió (CCTV) hagyományos holdújévi gálaműsorában. A csapatot a londoni székhelyű JEM Artist művészeti menedzsment iroda hozta el Pekingbe - tudta meg az MTI. VIDEÓ

Attrction-interjú.jpg

A fellépőket titoktartásra kötelezték, a próbák és a felvétel helyszínén szigorú biztonsági intézkedésekkel igyekeznek megakadályozni, hogy illetéktelenek tudomására jussanak a meglepetésnek szánt produkció részletei.

A CCTV-13 tegnap esti interjúja az Attraction-el

A CCTV újévi műsorát évek óta hangos kritikával illetik a sajtóban és a közösségi médiában, aminek oka elsősorban a több száz milliós közönség túlzott elvárása. Évtizedekig ez volt a kínaiak legnagyobb családi ünnepét, a holdújév kezdetét köszöntő legnézettebb és legdrágább zenés, táncos televíziós program. Az emberek azonban ma már, különösen az internet révén, többet látnak, nagyobb az összehasonlítási alapjuk, ám még mindig azt várják, hogy a "szilveszteri" show vonultassa fel a legjobbakat.

Egy 2012 végén a qq.com népszerű internetes portál által végzett online közvélemény-kutatás szerint a válaszadóknak a 70 százaléka vélte úgy, hogy a több mint 30 éves CCTV-gálát "el kellene felejteni".

A kínai média vitacikkeiből és az interneten a kreativitás hiányát rendre szóvá tevők bejegyzéseiből egyértelmű, hogy nagy a nyomás a program szerkesztőin, rendezőin, s valószínűleg ezért is hívták meg sztárvendégnek az idén a londoni árnyékszínházas szereplés-sorozat után nemzetközi hírűvé vált Attractiont. Tavaly Céline Dion kanadai énekesnő léphetett fel Pekingben, de nem volt egyértelműen pozitív a fogadtatása.

A CCTV újévi gálájáról egyébként szerdán jelentették be, hogy a "nemzeti projekt" kategóriába emelték, aminek jelentését ugyan a hírközlők pontosan nem magyarázták meg, de megjegyezték, hogy korábban még a 2008. évi nyári olimpiai játékok kapták meg ezt a rangot.

A magyar táncosokkal Pekingben van Colin Lester, a JEM Artists vezérigazgatója is, aki Szűcs Zoltánnal az Attraction kreatív igazgatójával szerdán felkereste a Magyar Kulturális Intézetet. Vezetőjével, Buslig Szonja Andreával az esetleges jövőbeni együttműködés lehetőségeiről tárgyaltak.

A CCTV idei gálaműsora a kínai holdújév utolsó napján, tehát január 30-án, csütörtökön, magyar idő szerint délután egy és öt óra között lesz látható és világszerte nézhető.

Forrás: MTI, Sina

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása