pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Metallica és Lang Lang: One - a 2014-es Grammy gálán

2014.01.28. 06:15 Pekingi Zsazsa

Vasárnap Los Angelesben lezajlott az 56. Grammy díjkiosztón közösen lépett fel Lang Lang kínai zongoraművész és a Metallica. VIDEÓ

Lang-Lang-Grammy-5.jpg

Hetfieldék 22 év után léptek fel újra a Grammy díjkiosztón, ahol ezúttal a Metallica legelső klipnótáját, a klasszikus One nótát adták elő az 1982-es születésű Lang Langgal, aki többek között a 2008-as kínai olimpia megnyitó ünnepségén is zongorázott már.

A 2006-ban Budapesten is fellépett kínai zongoravirtuóz számára sem volt ismeretlen terep a gála, 2008-ban ugyanis Herbie Hancockkal zenélt a Grammyn.

Lang-Lang-Grammy-2.jpg

A tavaly októberben az ENSZ békekövetének is kinevezett Lang Lang nincs az idei Grammy-jelöltek között, a Metallica azonban idén is kapott jelölést: a Metallica Through The Never filmzenealbum grafikai megjelenéséért, amivel lényegében a borító elkészítőjét honorálják. A Turner Duckworth csapat 2009-ben meg is kapta a Grammy-díjat a Death Magnetic album csomagolásáért, borítójáért, ezúttal azonban a díjat a Reckless Kelly tavalyi albumának borítóját, csomagolását elkészítő csapat vihette haza.

Lang-Lang-Grammy-3.jpg

"Nem fogjuk fellazítani a dalt a közös előadás kedvéért - mondta előzetesen Kirk Hammett gitáros. - Ott lesznek a súlyos témáink is - fantasztikus lesz. Lang Lang egy nagyszerű zongorista, aki bele-beleszövi a témáit a szólómba és egyes részeket közösen is nyomunk majd. Érdekes lesz. Soha korábban nem tapasztaltam még ilyet, bárkivel is játszottunk együtt."

Lang-Lang-Grammy-4.jpg

Lang Lang 1982-ban Shenyangban született, átlagos családból származik. A nagypapája zenetanár volt, az apja hegedűművész, hagyományos kéthúros hegedűn játszott, ezért Lang Langot már gyermekkorában nagyon érdekelte a zene, különösen a zongora és a hegedű. Amikor hároméves volt, egy zongorát kapott ajándékba. Attól fogva Zhu Ya-fang, a shenyangi zenei főiskola professzorának irányítása alapján tanult zongorázni. Lang Lang nagyon szorgalmas volt, mindennap több órát gyakorolt. Egy év múlva, ötévesen első helyezést ért el a shenyangi fiatalkorúak zongoraversenyén. Kilenc évesen Lang Lang a Pekingi Központi Zenei Főiskola általános iskolájába járt. A napi nyolc órás gyakorlás nem jelent nagy nehézséget Lang Lang számára, öt év tanulás és a szorgalma szilárd alapot jelent számára a zenei életben.

Lang-Lang-Grammy-1.jpg

1999. augusztus 14-e felejthetetlen nap volt Lang Lang számára. Arra a napra az amerikai Chicago Ravinia zenei fesztiválon sztárkoncert volt meghirdetve, amelyre öt világhírű zongoristát hívtak meg. Az előadás előtt az egyik zongorista hirtelen beteg lett. Lang Lang ugrott be helyette és alig 17 évesen Csajkovszkij első concertóját játszotta a Chicagói Szimfónikusokkal. A kínai zenei csodagyerek ragyogó műsora szenzációt okozott, és Lang Lang híres lett.

Forrás: YouTube, CRI, Hammer World

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golyós 2014.01.28. 22:39:50

Ez valami hihetetlenül szar volt.A zongoristától kezdve James hangjáig (vicc volt) Lars halál gáz ahogy kinéz.Az egész számot elsiették, katasztrófa volt.
Gyakorlatilag legyalázták az egyik kedvenc Metallica nótámat.
süti beállítások módosítása