pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Többszáz éves kínai faluban pusztított tűz

2014.01.27. 06:15 Pekingi Zsazsa

Egy 300 éves falu több mint száz épülete vált a lángok martalékává a délnyugat-kínai Kujcsou tartományban. A lángokat vasárnap hajnalban megfékezték - jelentette a kínai média.

falu-tűz-1.jpg

A tűz szombaton éjfél előtt keletkezett és több mint négy órán át pusztított - közölték Paocsing Tung falu illetékesei. A települést elsősorban tung nemzetiségűek lakják. Ez az egyik legteljesebb, a tungokra jellemző hagyományos épületeket felvonultató, eredeti valójában megmaradt falu.

falu-tűz-2.jpg

A helységben csaknem 470 háztartást tartanak nyilván mintegy kétezer lakóval. Személyi sérülésről nem érkeztek hírek, a tűz keletkezésének pontos okát szakértők bevonásával vizsgálják.

falu-tűz-3.jpg

Paocsing egy hónapon belül a második ősi település, amelyben tűz okozott jelentős károkat. Január tizedikén a délnyugat-kínai Jünnan tartományhoz tartozó Shangri-la város Tukocung negyedében több mint 240, fából készült épület égett le részben vagy egészben. A közvetlen anyagi kárt megközelítően 90 millió jüanra (3,3 milliárd forint) becsülték.

falu-tűz-4.jpg

Tukocung ősi település neve a Hold városát jelenti, 1300 évvel ezelőtt épült, s fontos állomása volt a Selyem útnak. Shangri-la legismertebb része, ahol a legtöbb eredeti ősi tibeti lakhely található.

falu-tűz-5.jpg

Mint utóbb kiderült, az elharapózó, közel tíz órán át tartó tüzet egy közeli fogadóban bekapcsolt elektromos hősugárzó okozta; az intézmény üzemeltetőjét őrizetbe vették.

falu-tűz-6.jpg

Az esettel kapcsolatban kiderült, dacára annak, hogy a városi tűzvédelemre dollármilliós nagyságrendben költöttek, a hideg időjárási körülmények között a tűzcsapok nem működtek, a tűzoltóautók pedig nem jutottak be az üzlethelyiségekkel beépült, szűk utcákba.

Forrás: MTI, ECNS

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása