pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Két leopárd is orvvadászok áldozata lett Kínában

2014.01.25. 06:30 Pekingi Zsazsa

Két héten belül két leopárdot is elejtettek orvvadászok az északnyugat-kínai Senhszi tartományban, a második eset tetteseit elfogta a rendőrség.

leopard.jpg

Huangling megyében a hatóságok tudomására jutott, hogy eladó egy pettyes, hím nagymacska. A rendőrök vevőknek adták ki magukat és lépre csalták az eladókat. A helyszínen azonban csak az állat maradványait találták meg egy terepjáróban. Bár azonosították az orvvadászokat, akkor nem fogták el őket. Azok viszont még aznap feladták magukat - jelentette a kínai média pénteken.

A rendőrség keres egy másik férfit is, akit azzal gyanúsítanak, hogy nem sokkal korábban csapdába ejtett egy leopárdot. A nőstény állatot épp az erdőből szállította el két megbízottja, amikor elfogták őket.

A térségi vadvédelmi hivatal illetékese a Hszinhua hírügynökségnek elmondta, évtizedek óta nem akadtak a nagymacskák e fajára a környéken, bár évek óta terjedtek hírek a jelenlétükről. A leopárd 1983 óta a legmagasabb, országos szintű védettséget élvezi Kínában, ahol vadon alig néhány száz él - közölte Kao Csin-lung.

Időről időre az állami média beszámol arról, hogy a közismerten súlyos büntetés ellenére védett vadállatokat is elejtenek elsősorban húsukért, prémjükért és gyógyászatban hasznosítható csontjukért. Az elmúlt években például előfordult, hogy tíz év börtönre ítéltek egy férfit, mert védett madarakat ejtett el egy természetvédelmi területen Északkelet-Kínában. Azt a falusi férfit pedig, aki a délnyugati országrészben megölte, majd társaival elfogyasztotta a térség valószínűleg utolsó - védett - indokínai tigrisét, tizenkét év szabadságvesztésre ítélték.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása