pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Peking baromira nem akar a "japcsi" vezetőkkel találkozni

2014.01.24. 07:05 Pekingi Zsazsa

"Abe Sindzó ne is álmodjon arról, hogy üres fecsegést folytathat a kínai vezetőkkel, miközben elutasítja annak elismerését, hogy hibákat követett el és folyamatosan negatív megjegyzésekkel illeti Kínát" - jelentette ki Csin Kang, a kínai külügyminisztérium szóvivője csütörtökön.

Kína-Japán-vita-1.jpg

A szóvivő kérdésre válaszolva a megszokottnál keményebb hangot ütött meg, amit a Hszinhua állami hírügynökség beszámolója is pontosan tükröz. Csin azt is közölte, hogy a kínai vezetők igen elfoglaltak, s inkább olyan dolgokra szánják az idejüket, amelyek "hasznosabbak és értelmesebbek".

Abe maga az, aki bevágja az ajtót maga előtt - utalt az utóbbi időben japán részről többször felvetett, esetleges magas szintű tárgyalások esélytelenségére a szóvivő. Megismételte, a japán félnek "el kell ismernie a hibáit, új utat kell választania, és valódi cselekvéssel kell törekednie Kínához fűződő viszonyának javítására".

Kína-Japán-vita-2.jpg

Kínát (és Dél-Koreát) a legutóbb az bőszítette fel, hogy Abe Sindzó decemberben Tokióban felkereste a 14 második világháborús japán főbűnösnek is emléket állító Jaszukuni-szentélyt. Ezzel kapcsolatban a japán miniszterelnök a davosi világgazdasági fórumon a nyilvánosság előtt kijelentette, az elhunytak lelkéért történő imádkozás természetesnek tekintendő a világ bármely országának vezetője részéről.

Kína-Japán-vita-5.jpgJaszukuni-szentély

A külügyi szóvivő tájékoztatóján feltette a kérdést, ha a japán vezető a 2. világháború áldozatainak leszármazottja lenne, vagy azokénak, akiket kényszermunkára hurcoltak, szexrabszolgaságra kényszerítettek, vagy akiken a 731-es alakulat az 1930-as évektől kezdve bakteriológiai kísérleteket végzett, vajon akkor is felkeresné-e a Jaszukuni-szentélyt?

Csing úgy fogalmazott, a szentély a japán militarizmus jelképe, Abe lépése pedig az egykor elkövetett agresszió dicsőítését volt hivatott kifejezni, amivel egyben megkérdőjelezte a 2. világháború utáni nemzetközi rendet.

A szóvivő arra hívta fel a japán kormányfőt, hogy erősítse meg Tomiicsi Murajama volt japán miniszterelnök 1995-ben, a 2. világháború végének 50. évfordulóján elmondott nyilatkozatában foglaltakat. Murajama elismerte, hogy országa gyarmatosítóként és megszállóként súlyos veszteséget és szenvedést okozott sok országnak, különösen Ázsiában. Ezért bocsánatot kért és reményét fejezte ki, hogy hasonló hiba nem fog a jövőben előfordulni.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása