pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Kína a világ negyedik legnagyobb migránsokat "exportáló" országa

2014.01.23. 06:40 Pekingi Zsazsa

Több mint 9 millió kínai vándorolt ki hazájából 1990 és 2013 között, s ezzel Kína a világ negyedik legnagyobb migránsokat "exportáló" országa volt - derült ki a témával kapcsolatos adatokat összegyűjtő, frissen megjelentetett úgynevezett Kék könyvből.

kínaiak-külföldön-1.jpg

A Kínai Társadalomtudományi Akadémia dokumentuma szerint az elmúlt 23 évben 9 millió 343 ezren hagyták el az országot.

Mint kiderült, a legvonzóbb célország az Egyesült Államok volt, 2012-ben csaknem 82 ezer kínai kapott állandó tartózkodásra jogosító okmányokat. Ez az összes ilyen kiállított amerikai vízum 7,9 százalékát tette ki. Egy ENSZ-felmérés szerint az Egyesült Államokban élő 3,79 millió kínaiból 2,2 millió Kínában született.

China-Town-USA.png

Amerikai hivatalos forrásokat idézve megállapítják, hogy az Egyesült Államokban befektetői vízummal letelepedőknek több mint a háromnegyede kínai volt 2013-ban.

Miközben a kínai munkavállalók száma is fokozatosan nő, 2011 óta szintén Kínából érkezik a legtöbb külföldi diák az Egyesült Államokba. Tavaly mintegy 236 ezer kínai diák tanult az országban, ez a külföldi diákok 28,7 százaléka.

kínaiak-külföldön-2.jpg

Mexikó után Kínából vándorolnak be a legtöbben az Egyesült Államokba, míg a Kanadába emigrálóknak a kelet-ázsiai ország az első számú forrása. Kanadát a kínai turisták is szeretik, 2012-ben rekord számú vízumot adtak ki nekik, összesen 235 ezer darabot.

Sidney-China-Town.jpg

A Kék könyv adatai szerint az elmúlt 10 évben az Ausztráliába kivándorlók száma is emelkedőben volt, az állandó letelepedési engedélyt kapók 60 százaléka kínai a szigetországban. A 2011. évi ausztrál népszámlálás eredményéből a kutatók arra következtettek, hogy hamarosan a kínai lesz a legnagyobb bevándorló közösség, a briteket megelőzve. Sydney-ben például míg a britek a lakosságnak a 3,5 százalékát adják, addig a kínaiak aránya 3,4 százalék.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása