pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Macskák ezreit mentették meg kínai állatvédők

2014.01.17. 06:10 Pekingi Zsazsa

Kínai állatvédők megakadályozták, hogy 2800 kóbornak mondott macska dél-kínai éttermek asztalán végezze - jelentette a China Daily című lap fényképekkel illusztrált híradásában.

macskákat-mentettek-1.jpg

A teherautón ketrecekben szállított cicák számára a végállomás Kuanghszi-Csuang autonóm terület székhelye, Nanning lett volna, de civil állatvédők a Hupej tartományi Vuhanban feltartóztatták a járművet és kiszabadították a rakományát.

A teherautó sofőrjét a rendőrség őrizetbe vette, mert az áru fuvarozásához felmutatott állategészségügyi dokumentumok hamisnak bizonyultak. Bizonyosságot nyert, hogy a kisállatokat a nanningi éttermek konyháinak szánták. Az országnak azon a részén keresett a macskahús, népszerű az abból készült fogás.

macskákat-mentettek-2.jpg

A vuhani állatvédő csoport vezetője közölte, hogy egyelőre nem tudták valamennyi cicát elhelyezni, de igyekeznek a megfelelő megoldást találni a helyzetre.

A China Daily nemrégiben közölt cikket éppen Nanningból, ahol már alakultak állatvédő közösségek, amelyek a kóbor állatok megmentésére, örökbefogadásukra, orvosi ellátásukra szerveződtek. Ennek érdekében segélyállomásokat hoztak létre, az interneten hirdetnek.

macskákat-mentettek-4.jpg

Az állatvédők szerint sok újdonsült gazdi csak ki akarja próbálni a kutya- és macskatartást, és amint ráun az állatra vagy költségesnek véli a tartását, szélnek ereszti négylábú társát.

A sajtóban elvétve, de írnak állatmentő akciókról és tudni lehet azt is, hogy állatvédők nyilvános fellépésükkel, helyenként demonstrációikkal igyekeznek a kisállatokkal kereskedőket, illetve a húsukat előszeretettel fogyasztókat jobb belátásra bírni.

macskákat-mentettek-3.jpg

Becslések szerint Kínában évente tízmillió kutyát és négymillió macskát értékesítenek étkezési célra. Többségük kóbor vagy ellopott állat; vannak olyanok is, amelyeket sintérek gyűjtenek be vagy megmérgeznek.

A kelet-ázsiai országban, amelynek nagyvárosaiban láthatóan egyre nagyobb kultusza van a kisállat tartásának, nincsen e kutyákra és macskákra vonatkozó állatvédelmi törvény.

Az országban több mint tízezer állatvédő civil szervezet működik, amelyek a megfelelő jogszabályi háttér hiányára, saját jogi státusuk tisztázatlanságára, a csekény anyagi támogatásra, a szakemberek, az infrastruktúra hiányára panaszkodnak.

Forrás: MTI, ECNS

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása