pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Az Apple vezér Pekingben - a China Mobile megkezdte az iPhone-ok eladását

2014.01.17. 11:55 Pekingi Zsazsa

Pénteken a világ legnagyobb - 760 millió előfizetővel rendelkező - mobilszolgáltatója, a kínai China Mobile is megkezdte az iPhone 5s és az iPhone 5c típusú készülékek értékesítését. Az alkalomra Tim Cook az Apple vezérigazgatója is Pekingbe utazott.

Tim-Cook-Peking-Apple-Storeban-1.jpg

Ezek az első olyan készülékek Kínában, amelyek használhatók a 4G hálózatban és támogatják a 4G/TD-LTE, 3G/TD-SCDMA és a GSM rendszert. Külföldön pedig egyaránt képesek rákapcsolódni a WCDMA és az FDD LTE hálózatokra.

Tim-Cook-Peking-Apple-Storeban-2.jpg

A China Mobile folyamatosan építi, bővíti 4G-s hálózatát, 2013 végéig 16 városban volt már ezekkel jelen és tervei szerint 2014-re a kínai városoknak több mint a felében, 340-ben kívánja e szolgáltatását elérhetővé tenni.

A pénteki lépést hosszú ideje fokozott várakozás előzte meg, az Apple és a China Mobile tárgyalásairól újra és újra felröppentek a hírek, de a megállapodás sokáig kérdéses volt. A nyitónapra várók már csütörtökön megkezdték a sorban állást Pekingben, Sanghajban és Nankingban; az első készülék állítólag az utóbbi városban került tulajdonosához nem sokkal nulla óra után. Ott mintegy kétszáz ember állt sorba.

Tim-Cook-Peking-Apple-Storeban-3.jpg

iPhone-t már eddig is forgalmazott az összesen 425 millió előfizetővel rendelkező két másik szolgáltató, a China Unicom és a China Telecom. A szárazföldi Kínában rajtuk kívül tíz Apple áruház, valamint a vállalat új online boltja kínálja az Apple termékeket az egyéb nem hivatalos csatornákon, kisebb nagyon üzleteken kívül.

Tim-Cook-Peking-Apple-Storeban-4.jpg

Az amerikai óriásvállalat az okostelefonok kínai piacából a Canalys elemző cég számításai szerint mindössze 6 százalékkal részesedik, megelőzi dél-koreai versenytársa, a Samsung, a Lenovo, a Yulong és a Huawei. Eladásaival az 5. helyen van.

Tim-Cook-Peking-Apple-Storeban-5.jpg

Tim Cook már korábban elmondta, tudja, hogy előbb-utóbb Kína lesz az Apple legnagyobb piaca, s piaci stratégiájukat is e cél mielőbbi elérésének szolgálatába állítják. Cook a China Mobile vezérigazgatójával, Hszi Kuo-huával Pekingben a kínai vállalt egy üzletében a friss vásárlók iPhone-jára írta autogramját. Elégedetten és derűlátóan nyilatkozott, dicsérve, egyebek között tehetségesnek nevezve újdonsült partnerét.

Tim-Cook-Peking-Apple-Storeban-6.jpg

Sajtójelentések szerint a két cégnél már előjegyzést vettek fel több mint egymillió iPhone-ra, s máris különböző - 10 milliótól 24 millióig terjedő - becslések láttak napvilágot az idei éves eladásokra vonatkozóan.

Forrás: China News, MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása