pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Jó évet zárt tavaly a Huawei

2014.01.15. 13:00 Pekingi Zsazsa

Jelentősen növelte profitját a Magyarországon is jelen lévő Huawei 2013-ban - derül ki a kínai óriásvállalat szerdán közétett, nem auditált éves jelentéséből.

AscendMate2-Huawei.jpg

A vállalat üzemi eredménye tavaly több mint 40 százalékkal, nagyjából 29 milliárd jüanra (1050 milliárd forint) emelkedett, árbevétele az előzetes adatok szerint 240 milliárd jüan (8 ezer 700 milliárd forint) körül alakul - jelentette be Pekingben Cathy Meng, a vállalat pénzügyi igazgatója. Ez 8,6 százalékkal több a 2012-es eredményeknél, elmarad ugyanakkor a cég által éves célként kitűzött 10 százalékos bővülési ütemtől. Ennek elsődleges oka a kínai valuta erősödése, amerikai dollárban számolva 11 százalékos az éves bővülés - magyarázta újságíróknak Meng.

CathyMeng-Huawei-CFO.jpgCathy Meng, a Huawei pénzügyi igazgatója

A világ második legnagyobb telekommunikációs eszközök gyártója és harmadik legnagyobb okostelefon-gyártójává nőtt Huawei teljes árbevételének a 37 százaléka a világ vezető telekommunikációs szolgáltatóinak nyújtott szolgáltatásokból és szoftverekből származott. Emellett a mobiltelefont használók számának növekedése és a telekommunikációs rendszerek, így a 3G és 4G hálózatok kiépülése is segítette a profitnövekedést. A cég 33 milliárd jüant (1 ezer 200 milliárd forint) fordított kutatás-fejlesztésre, ez a teljes árbevétel 14 százaléka. A nagyvállalat - amelynek összesen 150 ezer alkalmazottja van a világ 140 országában - 2018-ig a tervek szerint 600 millió dollárt (132 milliárd forint) költ az 5G-s hálózat kiépítésébe.

huawei-logo.jpg

A Huawei 2014-re is erőteljes, 10 százalékos növekedést tervez. Kiemelt célja, hogy növelje a részesedését a mobiltelefonok piacán. A vállalat okostelefonjai nagyon népszerűek Kínában, a világpiacon a Huawei a harmadik, 5,1 százalékos részesedéssel a Samsung (35,2 százalék) és az Apple (13,4 százalék) mögött. Tavaly 52 millió mobiltelefont adott el szerte a világon.

Forrás: MTI, Huawei PR

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása