pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Kína engedélyhez köti a behajózást az "igazgatása alá tartozó" területekre - a Balatonon pedig csak a Pekingi Kacsa engedélyével lehet hajókázni

2014.01.11. 06:15 Pekingi Zsazsa

Kína legdélibb tartománya, Hajnan szigete a központi kormányzat engedélyéhez köti a külföldi vízi járművek belépését az állítása szerint igazgatása alá tartozó területekre. Az intézkedést Washingtonban bírálták, a kifogásokat Pekingben pénteken visszautasították.

Kína-dél-kínai-tenger.jpg

Az újabb diplomáciai vitát a kínai halászati törvény végrehajtását szolgáló, tavaly novemberben elfogadott és idén január elsején életbe lépett rendelkezés idézte elő.

Jen-Psaki.jpg

Az amerikai külügyminisztérium szóvivője a vitatott területeket is érintő szabályokat provokatívnak nevezte és úgy vélte, a lépés potenciális veszélyt jelent. Jen Psaki nehezményezte, hogy Kína nem adott a nemzetközi törvényekre alapozott magyarázatot.

"Hosszú ideje hangoztatott álláspontunk, hogy valamennyi érintett félnek tartózkodnia kell olyan egyoldalú lépésektől, amelyek feszültséget keltenek és aláássák a viták diplomáciai megoldásának esélyeit" - húzta alá a szóvivő.

Peking pénteken elutasította az amerikai bírálatot. A külügyminisztérium szóvivője azt hangoztatta, hogy a nemzetközi jog, az egyetemes gyakorlat, valamint a hazai törvények alapján a kínai kormánynak joga és kötelessége gondoskodni vizeiről, szigeteiről és zátonyairól. Egyúttal arra hivatkozott, hogy az új szabályok összhangban vannak az 1986-ban hozott korábbiakkal.

Kínában formálisan Hajnan közigazgatása alá tartoznak azok a dél-kínai-tengeri vízi területek, szigetek, szigetcsoportok is, amelyeket több térségbeli ország is a magáénak tart. Helyi, 2011-es adatok szerint a tartomány közigazgatása alá 2 millió négyzetkilométer terület tartozik, miközben a Dél-kínai-tenger területét nagyjából 3,5 millió négyzetkilométerre teszik.

Az egyik érintett szomszédos állam, Vietnam külügyminisztériuma máris közölte, hogy a kínai lépés közvetlenül érinti a vietnami halászokat, s leszögezte, hogy azokon a vizeken, amelyeket a területe részének tekint, külföldiek nem működhetnek Hanoi engedélye nélkül, ellenkező esetben azt ők törvénytelennek tekintik.

A Fülöp-szigetek külügyminisztériumnak szóvivője egyelőre csak annyit közölt, hogy pekingi nagykövetségét a kérdésben több információ beszerzésére kérte.

A kínai törvények szerint az ország vizeire illetéktelenül belépő halászhajók halászati eszközeit a rajtuk lévő zsákmánnyal elkobozhatják, a szabálysértők pedig 500 ezer jüanig (18,2 millió forint) terjedő pénzbírsággal sújthatók.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása