pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Eltűnt egy kínai teamágnás, miután helikoptere lezuhant Bordeaux-ban

2013.12.21. 06:30 Pekingi Zsazsa

Egy kínai teamágnás, a fia, egy tolmács és a férfi, aki épp akkor adta el a kínai üzletembernek a Bordeaux-i szőlőbirtokot eltűnt, miután helikopterük elmerült a Dordogne folyóba.

tea-magnas-helikopter-balesete-1.jpg

A hongkongi milliárdos Lam Kok (46) közvetlen az után, hogy véglegesítette a Château de la Riviere megvásárlását az eladóval, James Gregoire-al, felszállt, hogy megnézze az új szerzeményt fentről is, amikor a gépe lezuhant.

Elmerültek a közeli Dordogne folyóba alig pár órával azután, hogy Kok az alábbi fényképeket készítette Gregoire-al, megünnepelvén az üzletkötést.

tea-magnas-helikopter-balesete-7.jpg

tea-magnas-helikopter-balesete-8.jpg

A kínai férfi 12 éves fia és egy tolmács is a fedélzeten tartózkodott, Kok felesége viszont az utolsó pillanatban kiszállt a gépből - amint az AFP riporterének elmondta - mert fél a helikoptererektől. 

Csak egy rövid túrát terveztek a szőlőbirtok és a Château de la Riviere felett, és mivel 20 perc elteltével sem értek vissza, a hátramaradtak segítséget kértek.

Nagyszabású keresési művelet indult be, sürgősségi helikopterekkel és közel 100 rendőrrel a környéken. Felfújható mentőcsónakokat is bevetettek a keresés során, mert olyan bejelentés is érkezett, hogy esetleg a közeli folyóba zuhanhattak, egyelőre azonban nyoma sincs a helikopternek.

tea-magnas-helikopter-balesete-2.jpg

tea-magnas-helikopter-balesete-3.jpg

tea-magnas-helikopter-balesete-4.jpg

tea-magnas-helikopter-balesete-5.jpg

tea-magnas-helikopter-balesete-6.jpg

A sors furcsa fintora, hogy a Château de la Riviere korábbi tulajdonosa - ez az egyik legöregebb birtok egyébként a környéken - szintén helikopter baleset áldozata lett 2002-ben. Gregoire rá egy évre vette meg az egyik legnagyobb Bordeaux Fronsac eredetű 160 hektáros ingatlant.

tea-magnas-helikopter-balesete-9.jpg

Még pénteken, a szőlőbirtok ügyvezető igazgatója azt közölte egy sajtókonferencián, hogy ez ma a létező legnagyobb kínai befektetés egy bordeauxi ingatlanba.

tea-magnas-helikopter-balesete-10.jpg

Kok Brilliant nevű cégcsoportja ritka teákkal és luxus hotelekkel foglalkozik Kínában, és a kastélyt egy felső-kategóriás tea -és borkóstoló központnak akarja kialakítani. A csoport érdeklődési körébe a ritka Pu'er teától kezdve a high-end üdülőhelyekig beletartozik minden, ezért a kastély mellé egy hotelt is terveznek építeni.

A kínai fogyasztók egyre jobban kedvelik a finom francia borokat és a nagy vásárlóerővel rendelkező vevők miatt pedig néhány évjárat ára már az egekbe szökött. Az elmúlt években egyre többen vesznek szőlőbirtokot is Kínán kívül.

Forrás: Daily Mail

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása