pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Jó biznisz a szmog...

2013.12.18. 09:45 Pekingi Zsazsa

Összesen több száz millió jüanjába, vagyis átszámolva több tízmilliárd forintjába került a légszennyezés elleni védekezés idén a kínai lakosságnak - derül ki a legnagyobb internetes áruház, a Taobao most közzétett statisztikáiból.

arc-maszkok.jpg

Az adatokból szerint az ázsiai ország online kereskedelmének több mint 80 százalékát bonyolító taobao.com-on idén eddig 870 millió jüan (32 milliárd forint) értékben vásároltak arcmaszkokat és légtisztító berendezéseket. A részletes statisztikákból jól látszik, hogy a jellemzően szmogos időszaknak számító őszi és téli hónapok kezdetekor jelentősen megugrott a kereslet, mely december elején, az ország több pontján (így a 24 milliós Sanghajban is) rekordot döntő szennyezettség idején tetőzött. A legtöbb arcmaszk és légtisztító Sanghajban kelt el, ahol egész évben csaknem 70 millió fogyott maszkokból. Az eladási mennyiséget tekintve a metropoliszt a környező Csöcsiang és Csiangszu tartományok követik.

maszk-szmog-ellen.jpg

Az ország teljes területén tavaly óta háromszoros érdeklődés mutatkozik arcmaszkok után, az élelmes árusok pedig ma már minden méretben és stílusban kínálják azokat, egyfajta divatot is teremtve a kényszerű kiegészítő körül. Az internetes eladások mellett a hagyományos boltok és áruházak, gyógyszertárak értékesítése is megugrott idén, számos kelet-kínai nagyvárosban például komoly hiány mutatkozott maszkokból és légtisztítókból december elején.

légtisztító.jpg

A kereskedőkön túl a befektetők is komoly mértékben profitálhatnak a kialakult helyzetből. A sanghaji tőzsde egészségügyi alindexe hagyományosan látványos erősödést mutat a szmoghelyzet romlása esetén, s a hosszú távú görbe általánosságban is felfelé ível. A légszennyezés a tőzsdei elemzők szerint nem is csupán a gyártó cégek papírjait hajtja fel a kínai tőzsdéken, de a környezeti alapokba való befektetéseket is fellendítheti, mely akár a következő években is jellemző trend lehet.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása