pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Kína megduplázta cigaretta termelését, mert az kell a szmog mellé...

2013.12.06. 08:00 Pekingi Zsazsa

Dinamikusan nő a cigarettaipar Kínában, ahol a dohányzás elleni intézkedéseknek szinte semmi hatásuk nincs - derül ki a ThinkTank független kínai kutatóintézet frissen közzétett jelentéséből.

Kína-dohányzás1.jpg

A szervezet szerint a kelet-ázsiai országban gyártott cigaretták mennyisége az elmúlt egy évtized során csaknem megduplázódott, számuk az elmúlt tizenkét hónap során 2,17 ezer milliárd darabot tett ki. A dohányosok száma Kínában 300 millió fő, passzív dohányzásnak további 700 millió fő van kitéve. A kínai férfiak több mint fele füstöl, a 15 év feletti teljes lakosság sorában csaknem minden harmadik ember cigarettázik - áll a statisztikákban.

Kína-dohányzás3.jpg

Az előző kínai kormány 2003-ban írta alá az Egészségügyi Világszervezet dohánytermékek szabályozására vonatkozó keretegyezményét, a gyakorlatban ugyanakkor nem történt jelentős előrelépés a dohányzás visszaszorítását illetően - emlékeztet a ThinkTank. A kutatóintézet ezért a kínai kormányt és az országos szabályozás hiányát nevezte meg, mondván a hivatalosan meghirdetett dohányzásellenes kampányoknak szinte semmi hatásuk nem volt.

Kína-dohányzás2.jpg

A legnagyobb gondok közt szerepel például az, hogy egyáltalán nem szabályozzák a dohánytermékek reklámozását, s elhanyagolható mértékben szorítják vissza a köztereken való füstölést. Tartományi szinten ugyan létezik ezekre előírás, azok megszegését ugyanakkor nem szankcionálják, az éttermek többségének egésze dohányzóhely, nem ritkán liftekben, kórházakban, toronyházakban is füstölnek az emberek.

Kína-dohányzás4.jpg

A dohánygyártó cégek tevékenységét szintén minimálisan korlátozzák az országban, azok így általános iskolai programokat, jótékonysági gálákat is szponzorálhatnak. Ennek is betudható, hogy Kínában évente 1,4 millió ember hal meg dohányzás vagy azzal összefüggő okok miatt, ez a világ összes ilyen esetének egyharmada.

Kína-dohányzás5.jpg

A helyzet javítására ipari és információtechnológiai minisztérium január elején hároméves tervet tett közzé, mely szerint az évtized közepéig a 2010-es 28 százalékról 25 százalékra csökkentené a dohányzó lakosok arányát. Ezt ugyanakkor több tényező is akadályozza: az egyik ezek közül az iparágból származó bevételek nagysága, amely a kínai becslések szerint az összes állami bevétel 6 százalékát teszi ki, az amerikai Brookings Intézet számításai szerint pedig akár annak egytizedére is rúghat. A China Daily egy korábbi cikkében úgy becsülte, hogy a dohányipar emellett 20 millió főnek ad munkahelyet.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása