pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Az 1,3 milliárdot is meghaladta a mikroblogfiókok száma Kínában

2013.12.06. 06:15 Pekingi Zsazsa

Töretlenül nő a véleménynyilvánítás egyik legfontosabb csatornájává vált mikroblogok száma Kínában.

sina-tencent-nyiljpg.jpg

A mikroblogok jelentőségét az állami internet-információs hivatal is hangsúlyozta csütörtöki közleményében, az információáramlás egyik legjelentősebb médiumának nevezve azt. Szerepüket mi sem mutatja jobban, mint az oda áramló felhasználók számának robbanásszerű emelkedése: a hivatal statisztikái szerint az országban november végével már az 1,3 milliárdot is meghaladta a mikroblogfiókok száma, miközben négy évvel ezelőtt még teljességgel ismeretlen volt.

Sina-Logo.jpg

A két legnagyobb szolgáltató a Sina és a Tencent, a kettő közül - jól átgondolt üzleti stratégiájának köszönhetően - az előbbi a befolyásosabb. A Sina mikroblogot 2012 végén 500 millióan használták, naponta öt és fél Magyarországnyian jelentkeztek be oda. A Tencent 540 millió fióknak szolgál otthonául, naponta 70 millió aktív felhasználót felmutatva.

TencentPenguinLogo.jpg

A Kínában a nyugati Twitter és Facebook közösségi portálok keverékeként jellemezhető mikroblogokon mindenki fenn van, aki számít. A lakosokon túl vállalatok, társadalmi szervezetek, az összes médium, városi, országos hatóságok, minisztériumok, sőt a kormány is jelen van. A kínai lakosok mellett egyre több külföldi híresség tart fenn fiókot rajongói nagy örömére, így többek között Victoria és David Beckham, Tom Cruise, Ronaldo, Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke és Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója is rendszeresen jelentkezik ott.

A héten Kínába látogató David Cameron brit miniszterelnök megérkezte előtt szintén a Sina mikroblogon köszöntötte a kínai lakosságot, egy nap alatt több mint 200 ezer fővel növelve követőinek táborát. A mikroblogok erejét a külföldi nagy cégek is mindinkább tudomásul veszik. Az elmúlt időszakban a Coca Cola, a Louis Vuitton, az Unilever, a Gucci, a Starbucks, a L,Oréal és a Nike sorra nyitotta meg felhasználói fiókját, hogy ezáltal is közelebb kerüljön a kínai vásárlókhoz.

Kína szerint a mikroblogok mögötti embertömeg és az információáramlás súlyos veszélyeket is rejt, a társadalmi pletyka és a kormányellenes szerveződés forrásául is szolgálhat. Ezek megakadályozására a platformokon való véleménynyilvánítás szabadságát korlátozzák, a becslések szerint összesen mintegy négyezer cenzor munkálkodik.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása