pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

A kínai központi bank jól odavágott a Bitcoinnak, pedig az ország a virtuális pénz mekkája

2013.12.06. 10:30 Pekingi Zsazsa

1230 dollárról 3 óra leforgása alatt 870 dolláros szintig esett a Bitcoin árfolyama a kínai hírek hatására, azóta azonban jelentős korrekcióra került sor. Azóta a több mint 29 százalékos esés nagyjából felét ledolgozta a szuperpénz. A kínai központi bank ugyanis korábban arra figyelmeztette a bankokat, ne használják a Bitcoint, mivel nagy kockázatokat rejt magában.

Bitcoins-600x348.jpg

Kína központi bankja szerdán figyelmeztette a pénzintézeteket: lehetőleg ne kereskedjenek Bitcoinnal. Bár a legkedveltebb virtuális pénz önmagában nem fenyegeti a pénzügyi rendszert, kockázatokat rejt magában - véli a jegybank. A központi bank közleménye szerint a hatóság fel fog lépni a Bitcoinnal esetlegesen elkövethető pénzmosások ellen. A virtuális pénz szerintük ugyanakkor nem fenyegeti a pénzügyi rendszert, de figyelni fogják a BTC-hez kötődő kockázatokat. Eközben Kína a Bitcoin mekkájává válik, az országban futótűzként terjed a használata - írja a Wall Street Journal.

bitcoin-fő.jpg

A Bitcoin használata a magánszemélyeknek továbbra is engedélyezett marad, mindaddig, amíg viselik az ezzel járó kockázatokat. Ugyanakkor a jegybank vizsgálni fogja a Bitcoinhoz köthető kockázatokat, így a spekulatív felhasználását és az illegális tevékenységeket.

bitcoinlogo.png

Egyre szaporodnak a Bitcoinhoz köthető pénzügyi csalások, a jegybank figyelmeztetése is ezek után érkezett. Idén májusban indult el egy kínai BTC-tőzsde, a GBL, amely körülbelül 1000 ügyfelet szerzett október végére. A tőzsde azonban október 26-án váratlanul lehúzta a rolót, és meglépett az általa tárolt 4,1 millió dollárnyi Bitcoinnal.

A világ egyik legnagyobb Bitcoin befektetője azonban pozitívan néz a jövőbe.

Li Xiaolai.jpg

"Ez az első olyan alkalom, amikor Kína vezetheti a világot" - véli egy kínai Bitcoin milliomos, Li Xiaolai, aki a virtuális pénz árfolyam-emelkedésén gazdagodott meg.

Jelenleg körülbelül 100 millió dollárnak megfelelő Bitcoinnal rendelkezik, de nem válik meg tőlük - árulta el a The Wall Street Journalnak. A legnagyobb kínai BTC-tőzsdén, a BTC China börzén az elmúlt egy hónapban 64 ezer Bitcoin cserélt gazdát. Így a teljes tőzsdei Bitcoin forgalom harmadát tudhatta magáénak a BTC China.

Forrás: Portfólió

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása