pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Így piszkálja egymást Kína, USA és Japán - mindenképpen megnyugtató

2013.11.27. 07:15 Pekingi Zsazsa

Két amerikai B-52-es bombázó repült át gyakorlat közben a Kelet-kínai-tenger felett anélkül, hogy arról értesítették volna Kínát - közölte kedden az amerikai védelmi minisztérium.

b-52-bomber.jpg

"Műveleteket hajtottunk végre a Szenkaku-szigetek térségében. A normális eljárást követtük, amely nem foglalja magába a repülései tervek jelentését, az előzetes rádióbejelentést vagy a frekvenciáink regisztráltatását" - jelentette ki Steve Warren ezredes, a vitatott szigetcsoport japán elnevezését használva.

Peking szombaton légvédelmi azonosító övezetet jelölt ki a Kelet-kínai-tenger felett. Kína-szakértők szerint ilyen döntés aligha születhetett volna meg Hszi Csin-ping kínai elnök-pártfőtitkár jóváhagyása nélkül. A zónába beleesik a Japánban Szenkaku, Kínában Tiaojü néven ismert szigetcsoport is. Washingtoni közlés szerint a gyakorlatot már régóta tervezték és az nem válaszlépés volt a kínai bejelentésre.

Az amerikai gépek Guam szigetén található Anderson légitámaszpontról szálltak fel és helyi idő szerint dél körül kevesebb mint egy órányi időt töltöttek el az övezet légterében. Amerikai közlés szerint a két bombázó semmilyen problémával nem találkozott.

Warren ezredes kijelentette, hogy az amerikaiak továbbra is műveleteket fognak végrehajtani az övezetben, beleértve olyanokat is, amelyeket a szövetségeseikkel és a partnereikkel együtt végeznek majd el, és hogy nem változtatnak a magatartásukon.

Kína elvárja, hogy az újonnan meghirdetett légvédelmi zónán áthaladó repülőgépek előre értesítsék a kínai hatóságokat az erre vonatkozó szándékukról, ellenkező esetben "rendkívüli katonai intézkedések" alanyaivá válhatnak.

Amerikai hivatalos források szerint Peking nem reagált az amerikai átrepülésre. Az Egyesült Államok, amely több száz repülőgépet állomásoztat a zóna térségében, bejelentette, hogy nincs szándéka engedelmeskedni a kínai felszólításnak. Hasonló nyilatkozatok hangzottak el a japán, a dél-koreai és a tajvani kormány részéről is. 

Amerikai szakértők arra számítanak, hogy Kína hosszú távon fokozatosan fogja erősíteni katonai tevékenységét az övezetben, amelyet Peking is a magáénak tekint és hogy az első reakciói retorikaiak lesznek.

Tokió a hatvanas években hirdette meg a maga légvédelmi zónáját a Kelet-kínai-tenger térségében, amelynek határát májusban 22 kilométerre kiterjesztette nyugat felé. A japán, a kínai, a dél-koreai és a tajvani övezet között átfedések vannak.

2001-ben a térség fölött összeütközött egy amerikai felderítő és egy kínai vadászgép, amely az utóbbi pilótájának halálával végződött. Az incidens súlyos diplomácia válsághoz vezetett.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása