pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

11.11. - Szinglik Napja Kínában és ami mögötte van

2013.11.12. 11:00 Pekingi Zsazsa

Minden korábbinál több a szingli ma Kínában: a tipikus egyedülálló fiatal vagy középkorú férfi, és az ország déli részén él - derül ki a hétfői Szinglik Napja alkalmából összegyűjtött statisztikákból.

chinese-crowd-men-small.jpg

Az egyedülállók számát 220-250 millióra teszik, a legtöbben, mintegy 180 millióan a 18 és 43 év közötti korosztály körében vannak. Az egyedül maradt férfiak száma meghaladja a nőkét, a legnagyobb kínai társkereső portál, a több mint 60 millió felhasználót jegyző zhenai.com adatai szerint az 1970 után születettek körében minden száz nőre 206 férfi jut, az 1980 után születettek esetén 100:136 ez az arány.

homepage_en_654x394_1.png

Társat találni a statisztikák szerint az ország kisebb városaiban és vidéki részein nehezebb. A legtöbb szingli a jiayuan.com társkereső adatai szerint az ország déli részén él, a délkeleti Kuangtung tartományban található például az összes szingli több mint 10 százaléka. A foglalkozásokat tekintve az újságírók maradnak legtöbben társ nélkül, ami elsősorban az időhiánynak, a hivatással járó nyomásnak, a rendszertelen életmódnak és az alacsony fizetésnek tudható be. Ezek következtében a médiában dolgozók csaknem 5 százaléka egyedülálló.

626efb31cab8911f200f6a7067004e00.jpg

A 28 év feletti szingli nők többnyire magas iskolai végzettséggel rendelkező, jó körülmények között élő nagyvárosi nők, akik nem találnak megfelelő képesítéssel vagy fizetéssel rendelkező társat maguknak, így inkább az egyedül maradást választják. A fővárosban a jiayuan.com becslései szerint mintegy félmillió ilyen nő él, magas arányuk miatt Sanghaj városa félévente külön társkereső vásárt rendez számukra. A szingli férfi jellemzően 30 év feletti, városban él, jólszituált, magas beosztásban dolgozik, és elsősorban a túlórázás és az idő-, illetve a társasági élet hiánya miatt marad egyedül.

U45P5029T49D48F737DT20131104162617.jpg

Kínában november 11-e - a dátumban lévő négy 1-es számjegy miatt - az egyedülállóak napja, amelyet legtöbben vásárlással, szingli barátaikkal közös vacsorával vagy nekik szervezett partikon ünnepelnek.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NorthStar 2013.11.12. 14:35:51

Semmi extra hatter, csak mint barhol. A ferfiak a munkara fokuszalnak es a konnyu olcso elvezetekre, a nok meg felnek egy elrontott kapcsolattol, inkabb varjak a herceget (nem is igazan feher lovon), de kulfoldi utlevellel. Amugy kiegyensulyozott eletet elnek, mert hat "a jobaratok rendszeresen dugnak is egymassal es ez jol is van igy" (idezet egy kinaitol)
süti beállítások módosítása