pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Verdi 200 - Nagy sikert aratott Sanghajban az Attila

2013.11.08. 13:15 Pekingi Zsazsa

Nagy sikert aratott Sanghajban a Művészetek Palotája (Müpa) által a kelet-kínai metropoliszba hozott Verdi-opera, az Attila, amelyet vastapssal jutalmazott a közönség.

20131002024646590.jpg

A budapesti Müpa, a Sanghaji Nagyszínház és a Sanghaji Operaház együttműködésében színre vitt darab csütörtök esti kínai ősbemutatója volt az idén 15. születésnapját ünneplő Sanghaji Nagyszínház új évadjának legelső darabja, s az intézmény a produkcióval ünnepli Verdi születésének 200. évfordulóját is.

Az operát a Müpa vezérigazgatója, Káel Csaba rendezte, aki úgy fogalmazott: a darab a New York-i Metropolitan operaházban is megállt volna.

Pápa jelenet, középen Attila.jpg

A csütörtöki szereposztásban Boross Csilla világhírű magyar szoprán énekelt, többek közt Roberto Tagliavini, Fabio Sartori, Gabriele Viviani, Csang Csien-lu és Jü Hao-lej mellett. A zenekart Daniel Oren izraeli karmester vezényelte.

A darab óriási sikere a magyar kultúra nagy sikere is - mondta a Müpa vezetője az MTI-nek. Káel Csaba kiválónak értékelte az együttműködést, kiemelve: a kínai fél értékeli azt, hogy a Művészetek Palotája nem eladni, hanem együttműködni jött Sanghajba.

Az Attilát félig szcenírozva április végén Magyarországon már bemutatták, a sanghaji előadás ettől némiképp eltér: a díszlet és a jelmezek a helyi ízlésvilágot tükrözve keleti jegyeket viselnek, nagyobb a kórus és több a statiszta.
A Müpa és a Sanghaji Nagyszínház együttműködése 2011-re nyúlik vissza.

A csütörtöki előadáson jelen volt Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, aki a kínai-magyar együttműködés szorosabbá fűzéséről folytat tárgyalásokat Sanghajban.

Forrás: http://attilakinaban.blog.hu, MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása