pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Még mindig Sanghaj a nyerő a külföldiek körében

2013.11.07. 07:00 Pekingi Zsazsa

Munkalehetőségei, nemzetközisége és életszínvonala miatt Sanghajt szeretik a legjobban a Kínában élő külföldiek, a várost környezeti terheltsége miatt ugyanakkor komoly kritika is éri.

nature-landscapes_widewallpaper_beautiful-shanghai_22242.jpg

A 24 milliós kelet-kínai metropolisz harmadik éve áll a kedveltségi lista élén, amelyet a nemzetközi cserekapcsolatokkal foglalkozó kínai szövetség készít el évente a China Daily napilappal és a Nemzetközi Tehetség című hetilappal közösen.

001ec949f81b13912b0623.jpg

A több mint 70 ezer Kínában élő külföldi véleményét tükröző felmérés szerint Sanghaj munkaerőpiaca, élhetősége, magas életszínvonala, nemzetközisége, a külföldiek számára biztosított kedvezményei miatt érdemelte ki az aranyérmet. A 2010-es népszámlálás adatai szerint mintegy 210 ezer külföldi lakhelyéül szolgáló Sanghajt a főváros, Peking, az észak-kínai Tiencsin, a dél-kínai Kuangcsou és Sencsen követik a sorban. Az első tíz közé emellett a keleti part nagyobb városai, Hsziamen, Nancsing, Szucsou, Hangcsou és az északkeleti Csingtao kerültek be. A Kínában élő külföldiek többsége jellemzően ezt a régiót választja új lakhelyéül, a keleti országrész ugyanis jóval fejlettebb az ország középső és nyugati felénél.

shanghai-bund.jpg

Panasz érte ugyanakkor a lista elejére került nagyvárosokat azok környezeti terheltsége, a levegő szennyezettsége miatt. Egy korábbi tanulmányból kiderült: egy nap a szmogos Pekingben 21, egy nap a szmogos Sanghajban 9 szál magas kátránytartalmú cigaretta elszívásával egyenlő. A külföldiek a nagyvárosok árai miatt is gyakran felemelik a hangjukat: Peking és Sanghaj nemzetközi összehasonlításban is drágának számít, amit a magas adók és az infláció mellett a kínai valuta erősödése is fokoz a külföldiek számára.

A válaszadók szerint - az elmúlt évekhez hasonlóan - a környezeti kérdések kezelése, a túlzsúfoltság feloldása és az élelmiszerbiztonság garantálása jelentik ma a legnagyobb kihívást a kínai nagyvárosok számára.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása