pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Attila Kínában - Magyar koprodukcióval nyit újra a Sanghaji Nagyszínház

2013.11.06. 15:00 Pekingi Zsazsa

A Sanghaji Nagyszínház a Müpa koprodukciójában - Káel Csaba rendezésében - Verdi Attila című operájával nyitja meg felújítása után kapuit. Kína ezzel az előadással ünnepli Verdi születésének bicentenáriumát. Az előadás létrejöttét - a próbafolyamat kulisszatitkait és az alkotók rövid üzeneteit - az Attila Kínában című projektblogon láthatjátok.

plakat-2.jpg

A Művészetek Palotájával (Müpa) közös koprodukcióval, Verdi Attila című operájával és világhírű magyar művészek fellépésével nyitják meg a felújított Sanghaji Nagyszínház idei szezonját csütörtökön.

sajttaj 1.jpg

A Müpa, a Sanghaji Nagyszínház és a Sanghaji Operaház együttműködésében bemutatott Attilával születésének 200. évfordulója alkalmából Verdire emlékeznek, és megünneplik a Sanghaji Nagyszínház 15. születésnapját is - közölte a darabot rendező Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója az MTI-vel.

Pápa jelenet, középen Attila.jpg

Káel Csaba elmondta: olyan operát akart választani, mely kapcsolódik Kínához, ezért esett a választása erre a darabra. Kínában történelmi tényként kezelik a hun-magyar rokonságot, vagyis, hogy az ősi kínaiak által nyugatra űzött hunok leszármazottai a magyarok.

Mupa_kep2.jpg

A csütörtök esti előadás az Attila ősbemutatója lesz Kínában, a darabot félig szcenírozva április végén Magyarországon már bemutatták. Az első szereposztásban Boross Csilla szoprán énekel, többek között Giacomo Prestia, Fabio Sartori, Gabriele Vivani, Csang Csien-lu és Jü Hao-lej mellett. A magyarországi bemutatótól a sanghaji némiképp eltér majd: nagyobb lesz a kórus, több a statiszta, emellett a helyi ízlésvilágot tükröző, keleti jegyeket viselnek a díszletek és a jelmezek - sorolta Káel. Az esemény a jegyeladások szerint is igen nagy sikernek ígérkezik, a jegyek több árkategóriában már a hét elején elfogytak.

Mupa_kep.jpg

Óriási dolog, hogy egy ekkora előadás helyet kap Sanghajban, és külön öröm Magyarország Attilán keresztül való népszerűsítése. A Sanghaji Nagyszínházzal való együttműködés 2011-re datálódik vissza, a Művészetek Palotája mellett a salzburgi zenei fesztivál az intézmény koprodukciós partnere - fogalmazott a Müpa vezérigazgatója.

Két kiállítás is bemutatta Sanghajt a Müpában szeptember közepén: az egyiken kínai fotósok munkái a kelet-kínai metropolisz mai életét, az Egy magyar építész Sanghajban tárlaton pedig a városnak több mint 60 épületet tervező Hudec László munkásságát ismerhették meg az érdeklődők. Sanghajban Hudec tervezte egyébként az első Nagyszínházat, amely nem azonos a most felújított, és az Attila ősbemutatójának helyszínéül szolgáló épülettel.

20131002024646590.jpg

Verdi: Attila - háromfelvonásos opera

 

Díszlet: Bátonyi György
Jelmez: Németh Anikó (Manier)
Vetítés asszisztens: Sárkány Ferenc
Vetítés tervezés: Lóránt Demeter
Rendezőasszisztens: Sylvie Gabor
Rendező: Káel Csaba

 

Vezényel: Daniel Oren

 

Szereposztás november 7. és 9.

 

Attila: Giacomo Prestia
Ezio: Gabriele Viviani
Odabella: Csilla Boross
Foresto: Fabio Sartori
Uldino: Yu Hao Lei
Pope: Zhang Jian Lu

 

Szereposztás november 8. és 10.

 

Attila: Roberto Tagliavini
Ezio: Yang Xiao Yong
Odabella: Sun Xiu Wei
Foresto: Han Peng
Uldino: Yu Hao Lei
Pope: Zhang Jian Lu

Forrás: Attila Kínában, MTI, Shanghai Grand Theatre

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása