pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Ettől más is fosna, nemcsak Tajvan

2013.10.28. 06:30 Pekingi Zsazsa

Képeken Kína első nukleáris tengeralattjáró flottája és első repülőgép-hordozója.

A javuló kapcsolatok ellenére továbbra is Kína jelenti Tajvan számára az első számú katonai fenyegetést - derül ki a tajvani védelmi minisztérium által október elején kiadott nemzetvédelmi jelentésből.

125604037_611n.jpg

Az idén 12. alkalommal publikált éves tanulmányt a CNA tajvani hírügynökség idézi. A jelentés szerint Kína a legkülönbözőbb típusú modern fegyvereket, kibertámadási és -védekezési technológiákat fejlesztett ki az elmúlt években, s ez a jövőbeli terve is. Peking emellett haderejét is igyekszik növelni, így az évtized végére akár átfogó műveletekkel lehet képes arra, hogy hatásosan kivédjen egy külföldi - például amerikai - beavatkozást a Tajvani-szorosban.

125604037_651n.jpg

125604037_601n.jpg

Bár a kínai hadsereg jelenleg főként a Kelet-kínai-tenger és a Dél-kínai-tenger térségében van jelen, ez nem jelenti azt, hogy Peking feladta a katonai úton való újraegyesítés lehetőségét, amennyiben arra szükség van - áll a jelentésben.

A katonai erőviszonyok mindinkább a szárazföldi Kína felé tolódnak el, amely már most is jóval erősebb: hadserege nagyjából tízszerese a tajvaninak, ballisztikus rakéták és tengeralattjárók terén pedig feltétlen előnyt élvez.

125604037_751n.jpg

125604037_641n.jpg

Ugyan hivatalosan 116 milliárd dollárt tesznek ki az idei kínai védelmi kiadások, a valós számok ennél kétszer, háromszor is magasabbak lehetnek a tanulmány becslése szerint. A védelmi minisztérium szerint Tajvan ma 1400 kínai rakéta és nagyjából 200 atomrobbanófej hatótávolságában van, ami "komoly fenyegetést" jelent számára.

A Népi Felszabadító Hadsereg légiereje is fölényben van: nagyszámú, fejlett technológiával felszerelt repülőgépet állomásoztat úgy, hogy azok újratöltés nélkül legyenek képesek oda-visszaútra - állítja a jelentés.

125604037_681n.jpg

125447835_21n.jpg

Kína tengeri erejét is növeli: első repülőgép-hordozó hajója, a Liaoning jelenleg tesztelés alatt áll, de két kétéltű támadóhajó építése is folyamatban van. A másik oldalon ugyanakkor az elmúlt években jelentős javulást mutatnak a kétoldalú kapcsolatok, jól szemlélteti ezt, hogy az elmúlt öt évben 19 egyezményt írtak alá.

Peking célja az, hogy a politikai tárgyalásokhoz kedvező környezet megteremtésével az újraegyesítést ellenző törekvéseket gyengítse - írja a jelentés.

125447835_41n.jpg

125447835_11n.jpg

Forrás: Xinhua, MTI, Navy.81.cn

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

☉ ☾ 2013.10.29. 12:26:39

Az soha nem jó, ha egy diktatúra fegyverkezik. Kína már így is potenciális agresszor a térségben. Elég Tibetre, vagy az azzal határos India területi épségére gondolni, de a cikkben kurtán elemzett, említett Taiwan esete is jól példázza, hogy Kína nem önvédelmi kiadásokat priorizál.
süti beállítások módosítása