pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

BREAKING! A tömegbe hajtott és felrobbant egy autó Pekingben a Tienanmen téren - három halott FRISSÍTVE!

2013.10.28. 07:30 Pekingi Zsazsa

A kínai rendőrség kiürítette a Tienanmen teret és lezárta az odavezető utakat, mert egy autó a tömegbe hajtott és kigyulladt a tér közepén. Egy névtelenül nyilatkozó turista azt mondta, hogy robbanást is hallott miután a kocsi lángra lobbant.

photo 3.JPG

Egyelőre nem tudni sokat az esetről, a kínai hírügynökség a Xinhua is nagyon szűkszavú.

Az MTI gyors híre:

Az eset a tér északi oldalában, a kapubástya előtt történt, egyelőre ismeretlen okból - tájékoztatott részletek ismertetése nélkül a Hszinhua hírügynökség, valamint a központi pártlap, a Zsenmin Zsipao is internetes oldalán. A három áldozat a terepjáró vezetője és két utasa.

 

A Reuters hírügynökség szemtanúk elmondására hivatkozva arról számolt be, hogy a téren átvezető széles sugárutat lezárták, egy gépkocsi lángba borult, és külföldi turisták ezután robbanást is hallottak. A helyszínen tűzoltók dolgoznak és sok a rendőr.

 

A Tienanmen tér az 1989-es diáklázadások központi helyszíne, nyugati oldalában a Népi Gyűlés Háza, a parlament található, keletről pedig a nemzeti múzeum határolja. Közkedvelt turisztikai célpont, a térre csak biztonsági ellenőrzés után lehet bejutni, a közbiztonság szempontjából kiemelten kezelt terület.

Az alábbi képeket a helyi közösségi médián keresztül szerezte meg a Kacsa.

photo 1.JPG

photo 2.JPG

photo 4.JPG

tian-fire-2.jpg

FRISSÍTVE 13:14-kor, MTI: Legalább öten meghaltak és 38-an megsérültek, amikor a kínai főváros központjában lévő Tienanmen téren egy autó a tömegbe hajtott, majd kigyulladt helyi idő szerint hétfő délben.

Az áldozatok között van a sofőr és két utasa, továbbá egy Fülöp-szigeteki, valamint egy dél-kínai turista. Valamennyi sérültet a közeli kórházba szállították; közöttük három Fülöp-szigeteki és egy japán turista is van - közölte a rendőrség. 

 

Az eset a tér északi oldalában, a kapubástya előtt történt, egyelőre ismeretlen okból - tájékoztatott részletek ismertetése nélkül a Hszinhua hírügynökség, valamint a központi pártlap, a Zsenmin Zsipao is internetes oldalán.

 

Az eddig rendelkezésre álló információk, így a pekingi rendőrség mikroblogján szereplő tájékoztatás szerint a terepjáró vezetője körülbelül 400 méterre a Tienanmen tértől letért az útról és a járdán haladt tovább, amíg közvetlenül a Tiltott város főbejárata, Mao Ce-tung néhai kínai vezetőnek a tér kapubástyáján lévő közismert portréja előtt, a Csinsuj kőhíd korlátjának nem ütközött.

 

A Reuters hírügynökség szemtanúk elmondására hivatkozva arról számolt be, hogy a téren átvezető széles sugárutat lezárták, egy gépkocsi lángba borult, és külföldi turisták ezután robbanást is hallottak. A helyszínen a tűzoltók eloltották a tüzet, sok a rendőr, a terepjárót paravánokkal körbekerítették. A forgalom alig több mint egy óra múlva állt helyre.

 

A térre vezető környező utcákat és a közeli metróállomást lezárták, a South China Morning Post című hongkongi lap szerint az AFP francia hírügynökség két riporterét őrizetbe vették.

 

A körülmények kiderítésére a hatóságok megkezdték a nyomozást, a kormány és a közbiztonsági minisztérium, valamint a fővárosi önkormányzat képviselői a helyszínen intézkedtek és a történtek okának pontos kiderítésére, Peking biztonságának szavatolására hívtak fel.

 

A Tienanmen tér az 1989-es diáklázadások központi helyszíne, nyugati oldalában a Népi Gyűlés Háza, a parlament található, keletről pedig a nemzeti múzeum határolja. Közkedvelt turisztikai célpont, a térre csak biztonsági ellenőrzés után lehet bejutni, a közbiztonság szempontjából kiemelten kezelt terület.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wwolf 2013.10.28. 15:42:15

Jo lenne ha az eredeti hirekre betenned a linked a szovegbe, ugy ahogy (altalaban) az Index teszi. Kinainak kuldenem el a hirt, de nem beszel magyarul. En meg kinaiul nem, szoval nem tudom a hirt megkeresni.

HgGina 2013.10.29. 06:27:13

Borzalmas. Ez a világ teljes magyarságát nézve kb. akkora tragédia, mint ha egy görkorcsolyás tengerimalac valamelyik utcasarkon elüt egy fél éves gyereket, akin a rászállt szúnyog szörnyethal, és a gyerek lábán a kisujj körme majdnem bekékül.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2013.10.29. 06:27:19

Semmitmondó kínai maszatolás. Baleset vagy merénylet, vagy egy őrült rohama, az már kiderül az elején. A lényeg, hogy aggodalomra semmi ok, a hatóságok megkezdték az ügy kivizsgálását, és amint végeznek, majd nem mondanak semmit.

Pekingi Zsazsa · http://pekingikacsa.blog.hu 2013.10.29. 06:57:34

@wwolf: A képeket és videókat a kínai nyelvű oldalakon nem mutatják. Ezen a linken található a kínai hivatalos anyag: society.people.com.cn/n/2013/1028/c1008-23353805.html
süti beállítások módosítása