pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Megnyílt az OTP kínai fiókja a józsefvárosi piacon

2013.10.25. 11:00 Pekingi Zsazsa

Tegnap a Kőbányai úti egykori Ganz-MÁVAG gyártelep területén lévő kínai piacon nyílt új OTP-bankfiók.

D_MTZ20131024013.jpg

Nemrég nyílt új bankfiók a piac közelében, minden bizonnyal az ott dolgozó kínaiak miatt készítette el legújabb óriásplakátját a bank, amin az „OTP bank” feliraton kívül egyetlen magyar írásjel sem található.

kinai-otp-plakat.jpg

"Az OTP Bank kínai fiókja üdvözli a kínai ügyfeleket! OTP Master Card Paypass-t egyszerűen és kényelmesen. Lehet a banki ügyintézés ennyire egyszerű? Igen, lehet! Szolgáltatások: teljeskörű pénzügyi szolgáltatás, határozott idejű lekötött bankbetét, nemzetközi átutalás, külföldi valuták átváltása, payment for goods, hitelkártya ügyintézése, netbank szolgáltatás Segítünk Önnek a pénzügyi kérdések megértésében!" - hír24

D_MTZ20131024012.jpg

A bank parkolójában is találkozhatnak kínai üzenetekkel az ügyfelek, ezen minden valószínűség szerint az áll, hogy akik úgy parkolnak oda, hogy nem a bankba mennek, az alábbi büntetésekre számíthatnak.

kinai-otp-parkolo.jpg

Forrás: MTI, hír24

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pszichonauta 2013.10.25. 23:34:48

Ez olyan szempontból lep meg, hogy állítólag több vietnami él Magyarországon, mint kínai. Sőt, azt mondják, hogy kínaiból egyre kevesebb van.

bambanő (törölt) 2013.10.26. 12:15:03

Valoban tudtommal tobb vietnami el mar Magyarorszagon, mint kinai. A 90-es even elejen sokan mentek Magyarorszagba, aztan mara mar tovabballtak... a legenda, hogy sok a kinai megmaradt.

Shopping 2013.10.26. 12:15:29

Kikérem magamnak!

Ne legyünk már olyan buták mint az amerikaiak, ne kövessük el ugyanazon hibákat.

Ha valaki ( kínai, arab, zsido) úgy dönt hogy Magyarországon akar élni, sajátítsa el a minimum nyelvi alapokat, tartsa be a helyi szokásokat!!!

Ha nem, akkor ne jöjjön.

exkalibur 2013.10.26. 12:15:42

@pszichonauta: A bankfiók azonban a kínai piacon nyílt.

Girhes Joe 2013.10.26. 12:16:05

"legújabb óriásplakátját a bank, amin az „OTP bank” feliraton kívül egyetlen magyar írásjel sem található"

"Jelen hirdetés célja kizárólag a figyelem felkeltése. Az írásbeli tájékoztatás és a szerződéskötés nyelve magyar." - Akkor ez milyen nyelven van, ndebeléül? :D

Egyébként nekem tetszenek az ilyen hirdetések, hiszen egy adott célközönséget szólítanak meg a saját nyelvükön. Miért nincsenek magyar óriásplakátok a Felvidék magyarlakta részein, vagy Székelyföldön???

seekthedragon 2013.10.26. 12:36:53

A plakát nem különösebben érdekel, egy normális országban miért ne lehetne egy kisebbség nyelvén hirdetni, ha egyébként bárki hozzáférhet az adott szolgáltatáshoz?

Viszont a kínai nyelvű parkolási tájékoztatás szerintem necces, nem tudom, egy bíróságon milyen ítélet születne, ha valaki nem kívánja figyelembe venni...

pszichonauta 2013.10.26. 14:15:21

@exkalibur: A fiók nem a kínai piacon nyílt, hanem a józsefvárosin, ahol ugyancsak több a vietnami. A "kínai piac" elnevezés már nem aktuális(bár gyakran még én is így hívom).

KopaszMercis 2013.10.26. 15:41:08

@Acélkalapos konzervatív:
Mert nem kell az ő pénzük senkinek… a kínaiaké viszont igen.

Void Bunkoid 2013.10.26. 16:15:08

Ezen nem lepődök meg, ez így működik. Ridley Scott is valami hasonlót jósolt 2019-re a Blade Runnerrel, igaz ott Los Angelesben a hirdetések jó nyolcvan százaléka japán nyelvű volt.

Mert akkor éppen ment a japán csoda, meg az irdatlan település.

Csak azzal nem számolt Scott bácsi, ami mostanság történik - a japánok akkora gennynagy jólétben élnek, hogy már nem tudnak hova növekedni, így most egyre durvább ütemben fogynak és öregszenek el, ha így folytatják, az évszázad végére egyszerűen kihalnak :P

pszichonauta 2013.10.27. 00:23:27

@Void Bunkoid: A rideg az, hogy mi viszont egyáltalán nem élünk jólétben, és majdnem ugyanolyan ütemben fogyunk :S

Void Bunkoid 2013.10.29. 12:26:27

@pszichonauta: minden jóléti társadalom ugyanilyen szimptómákat mutat fel - még ha nem is tűnünk annak, a világon élő 7 milliárd emberből öt és fél számára mi igenis MARHÁRA jóléti társadalom vagyunk.

Ez ilyen hinta-palinta. Majd amikor nagyon leesik, majd utána könnyű lesz megint növekedni, és jön a szaporulat.

Az egyetlen, ami beleköphet a levesbe, az az öt és fél milliárd szegényember (afrikai meg ázsiai nagyrészt), aki most mind a fogyatkozó másfél milliárd helyére akar jönni lakni, meg jól élni - kb három nagyságrenddel nagyobb ütemben, mint ahogy elférnének.

Régen a természet ezt naccerűen megoldotta mindenféle kitörő és magas mortalitású járványokkal. Ma már annyira ügyelünk erre, hogy betegségekkel nem lehet normálisan "népességkontrollt" tartani. Marad a másik módszer, a háború, méghozzá több felvonásban. Először a jelenlegi fejlett országok együttes erővel fogják súlyosan kiirtani a - tetszik vagy nem tetszik, a jelenlegi erőforrásfelhasználások, fejlődés, nyugati szempontból növekedés szempontjából rizikófaktor - túlnépesedett belsőázsiai illetve afrikai országok népességét (nem kötelezően atombombával, egyszerűen karanténnal, elszigetelődéssel, mindenféle éhezőgyerekes-karitatív szolgálatok egyértelmű kipaterolásával, aztán egyszerűen magukra hagyják őket elpusztulni éhségtől, járványtól, polgárháborúktól), utána meg ugyanezen országok egymással fognak összeverekedni a koncon (kié is legyen a nyersanyagban gazdag, majdnem üres Afrika, satöbbi).
süti beállítások módosítása