pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Szenved a KFC Kínában

2013.10.11. 06:15 Pekingi Zsazsa

Az elmúlt hónapok élelmiszerbotrányainak hatását szenvedi a KFC-t és a Pizza Hutot is magáénak tudó Yum Brands Kínában, amely a várakozásoktól elmaradó harmadik negyedéves eredményeket közölt.

-and-china-alone-now-supports-more-than-3200-kfc-stores-in-roughly-650-cities.jpg

A cég július-szeptemberben 152 millió dollár nettó nyereséget jelentett, 68 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál. Kínai értékesítése 11 százalékkal esett vissza, a legalább egy éve meglévő Kentucky Fried Chicken (KFC) üzletek forgalma a 2012-eshez képest 13 százalékkal csökkent - derül ki a vállalat jelentéséből.

china.jpg

A Yum Brandsot tavaly december óta kíséri balszerencse a kelet-ázsiai országban. Akkor több beszállítójáról derült ki, hogy antibiotikummal etetett csirkék húsát adták el a vállalatnak, amely a megfelelő ellenőrzés hiányában a fogyasztók tányérjára került. Márciusban a H7N9-es madárinfluenza kitörése vetette vissza az országban egyébként csirkeburgerei és a kínai ízlésre szabott szárnyasmenüje miatt rendkívüli népszerűségnek örvendő vállalat eladásait. Májusban újabb botrány rázta meg a Yum Brandset: a hatóságok azzal gyanúsították, hogy a Little Sheep nevű étteremhálózata az ellenőrizetlen forrású húsokkal kereskedő viszonteladói piacon szerezte be alapanyagát, amely birka helyett patkány-, nyest- és rókahúst tartalmazhatott.

KFCs-China-Supplier-Denies-Toxic-Chicken-Claims.jpg

A vállalat, a fogyasztók bizalmának a céges eredményekben is tükröződő megrendülése ellenére is terjeszkedik a kínai piacon. Az idén már csaknem 460 új üzletet nyitott, amelyek száma a 700-at is elérheti az év végére. A cég erős marketingkampánnyal próbálja visszacsábítani az embereket, így 2014-ben már növekvő nyereséget várnak.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása