pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Fura szabályok korlátozzák a diákszerelmet Kínában

2013.10.11. 08:15 Pekingi Zsazsa

Többek közt a fiúk és lányok közötti kötelező távolság tartásával és az üres folyosói sarkok kerülésére való felszólítással próbálják elejét venni diákjaik románcának a kínai általános- és középiskolák.

beautiful-chinese-school-girls-wallpaper.jpg

Az idei tanévben Kína-szerte számos intézményben életbe lépett, rendhagyónak számító előírások az elmúlt hetekben felkerültek több kínai újság címlapjára is, és vissza-visszatérő témának számítanak a kínai blogokon és mikroblogokon.

A kelet-kínai Vencsou városának egyik középiskolája például azzal vált híressé, hogy diákjaival egy 22 pontból álló "erkölcsi kódexet" íratott alá szeptemberben. Az abban található szabályok mindegyike az osztálytársak és barátok közötti, "túl közeli" kapcsolatot tiltja, súlyos fegyelmi vétségnek bélyegezve azt, és felfüggesztéssel fenyegetve az előírások ellen vétőket.

111312_Chinese_students.jpg
A szintén kelet-kínai Hangcsou városának egyik oktatási intézményében a fiúk és a lányok nem jelenhetnek meg az iskola területén egy párt alkotva, s általánosságban is legalább 50 centiméteres távolságot kell tartaniuk ellenkező nemű társaiktól. Egy Honan tartománybeli középiskola az üres sarkokban való tartózkodást tiltja, valamint azt, hogy ötnél több fiú és lány tömörüljön egy csoportba.

A szabályokat bírálók többnyire azok önkényességét emelik ki, emellett a tizenévesek közötti mélyebb baráti kapcsolatok kialakulásának ellehetetlenítését említik. Az előírások értelmét több napilap és magazin is megkérdőjelezte, s azokat még a Global Times (GT) központi újság is némi kritikával fogadta. A lap elsősorban a szabályok világos voltának hiányát hangsúlyozza, bevezetésük okát pedig a túlságosan is a teljesítményre építő oktatási rendszerben látja. A rendkívül kompetitív általános- és középiskolákban a vizsgákon való szereplés számít, ennek érdekében minden mást háttérbe szorítódik. Az iskoláknak rövidlátó szabályok helyett egy új irányt felvázoló, hosszú távú stratégián kellene gondolkodniuk - írja a Global Times.

gaokao.jpg

A Kínai Kommunista Ifjúsági Szövetség hivatalos lapja, a Csongcsing Pao szerkesztőségi cikkében arról ír, hogy az iskolai szerelmeket nem lehet elnyomni, s főképp nem lehet szélsőséges eszközöket használni ellenük. Az elrendelt szabályozások a személyiségfejlődésben fontos barátságok kialakulását is ellehetetlenítik - jegyzi meg a lap. A témában mikroblogokon nyilatkozók többsége "bizarrnak" és "érthetetlennek" nevezi az előírásokat, azok ellen számos oktatási szakember is felszólalt a sajtóban.

Szöveg: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-JzK- 2013.10.11. 18:10:58

Nagyon helyes, itt is ezt kéne. Nem normális dolog, hogy a lányok érettségiző korukra nagyobb "tapasztalokkal" rendelkeznek, mint 100 éve egy kiöregedett kurva sem. Én tovább mennék: a koedukációt meg kell szüntetni, a nemzet erkölcsi tartását helyreállítani!

www.ferfihang.hu/2013/01/16/ribancok/

]{udarauszkasz 2013.10.12. 00:22:56

A parom 13 eves koratol jart diszkoba.
Mara az egyik legszilardabb erkolcsu holgy, akit ismerek. Akinek alapbol van gerince, azt nem kell tiltasokkal megfogni, kulomben visszajutunk a kozepkorba.

]{udarauszkasz 2013.10.12. 00:23:02

modernizalodni akarnak a kinaiak, es a kozepkorba tartanak.

NorthStar 2013.11.03. 13:27:21

Hasznos lenne szabaly inkabb azok az amugy teljesen hetkoznapi gyakorlatok (fokent videken) ellen, ahol a tanar oran dohanyzik, verik a gyerekeket es nem utolso sorban a "vacsoraval vagy party-val" valo jutalmazas nehany furcsa hajlamu torzlelku allat (bocs, itt tanar) altal. Mit lat es tanul.ezekbol egy fiatal? Ezutan, ha a tanar erteket tud adni, lehet foglalkozi a cikkben szereplo dolgokkal.
süti beállítások módosítása