pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Több mint 50 éve nem esett ennyi eső Sanghajban

2013.10.10. 06:45 Pekingi Zsazsa

Rekordmennyiségű csapadékot, áradást, forgalmi dugókat és haláleseteket hozott a Fitow tájfun a hét elején Sanghajban.

132779849_31n.jpg

A város meteorológiai megfigyelőállomásának adatai szerint a kelet-kínai metropolisra egy nap alatt több mint 180 milliméternyi eső zúdult, ami a legmagasabb érték az elmúlt 52 évben. Hétfőn és kedden a város hat kerületében a 200 millimétert is meghaladta a csapadék mennyisége. Az eső több mint félezer háztartásban okozott jelentős károkat, több mint száz utat pedig teljes egészében járhatatlanná tett. A lakosoknak több mint hatezer tűzoltó és több száz pótlólagosan üzembe helyezett jármű segített.

132779849_21n.jpg

A csatornarendszer a város egyes kerületeiben teljesen felmondta a szolgálatot, félméteres vagy azt is meghaladó "városi folyóvá" változtatva az utcákat. A helyi televízió felvételei a város parkjaiban található tavak áradásáról is beszámoltak, és a hattyúk nem egy esetben a hagyományosan forgalmas utcákra sodródtak.

132779849_41n.jpg

A város modern metróhálózata kisebb kihagyásokkal úszta meg a helyzetet, a déli vasútállomáson bekövetkezett áramszünet ugyanakkor számos járat késését okozta. Az eső a buszhálózatot is megbénította. Az egyik busz például egy csatornában ragadt, és az emelkedő vízszint az utasokat veszélyeztette, akiket végül a hatóságok menekítettek ki.

132779849_21n.jpg

Az özönvízszerű eső több mint harminc repülőjárat törlését és száz járat késését okozta, több mint féltucat nemzetközi járat sem tudott elindulni. A városban legalább két, az esőzés okozta halálesetet is jelentettek: egy középkorú párt elektromos áramütés ért beázott otthonában.

132779849_11n.jpg

Sanghajon túl több más keleti parti várost is elárasztott az eső, így Jüjaót, Hangcsout vagy Ningpót és a délebbre fekvő Vencsout, ahonnan legalább tíz halálesetet és öt ember eltűnését jelentették a hatóságok szerda délután. A tájfun gyengülőben van, elvonulása a hét második felében várható.

Forrás: Xinhuanet, MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása