pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

A kínai újgazdagoknak már inas is kell

2013.10.03. 06:45 Pekingi Zsazsa

Oktatási központot nyit jövőre a délnyugat-kínai Szecsuan tartományban a Nemzetközi Inasképző Akadémia.

20121214114444512371_20.jpg

A maga területén a világ egyik legnívósabb intézménye - amelynek székhelye egy holland kastélyban található - Csengtu városban kíván utat törni magának a kínai piacra. Robert Wennekes, az akadémia elnöke elmondta, hogy céljuk a magas színvonalú szolgáltatási kultúra terjesztése abban az országban, ahol csak nem régóta kezdték ezen a területen a "finomságokat" értékelni.

bulter_2_net.jpg

Az inasképzőket minden jel szerint a mind több jómódú család igénye, a kereslet hozza a kelet-ázsiai országba. Mint Wennekes fogalmazott, Kínában naponta születnek újabb és újabb milliomosok, akik hatalmas villákban élnek díszes berendezések között, márványpadlóval borított termekkel, s e környezetből már valóban csak az inas hiányzik, aki otthonosan mozog e közegben, s elboldogul a házvezetés rá háruló feladataival - olvasható a hongkongi South China Morning Post című lap.

abc_MuirBook3_ll_130606_wg.jpg

Az igény, a kereslet növekedése egy olyan időszakban jelentkezik Keleten, amikor Nyugaton jó ideje hanyatlóban van az effajta szolgáltatás iránti kereslet, és ennélfogva a képzésre sincs túl sok jelentkező. Nagy-Britanniában körülbelül 10 ezer inas szolgál, míg az 1930-as években 30 ezer körül volt a számuk. Igaz - teszik hozzá - a mélypont az 1980-as években volt.

A holland akadémia nyolchetes tanfolyamokat tart évi három alkalommal a dél-holland Valkenburg aan de Geul városban. A növendékek a házi munka, a felszolgálás tudománya mellett például a szivarok tárolásának titkát is elsajátítják ott. A tananyag pedig olyan módszertani tudnivalókat is tartalmaz, mint a "mohó" vendégek kezelése, vagy a borravaló elfogadásának illő módja.

STRS-Butler-23p.jpg

 

A csengtui központ oktatói, illetve a kínai diákok külön tantervet kapnak, és a foglalkozásokat - elsősorban a nyelvi nehézségek miatt - kínaiak fogják tartani. Wennekes elmondta, hogy vannak ugyanakkor olyanok, akik ragaszkodnak a külföldi inasokhoz, egy vállalat például nemrégiben 15 nyugati inas alkalmazására nyújtotta be igényét.

A kommunikáció, a részben kulturális különbségek miatti eltérő elvárások és viselkedés azonban megnehezíti az idegenből érkezettek dolgát. Az egyik probléma, hogy helyenként szolgaként kezelik őket. Ugyanakkor - jegyezte meg a szakember - vannak üzletemberek, akik sokat tanultak tőlük. Az inas ugyanis finoman figyelmeztetheti például a ház urát, hogy ha netán a jövő héten Londonban tárgyal, akkor ezt, vagy azt - ha lehet - inkább ne tegye.

Forrás: MTI, South China Morning Post

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása