pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Egyre több a női milliárdos Kínában

2013.09.18. 17:30 Pekingi Zsazsa

Több mint félszáz milliárdos hölgy él ma Kínában a sanghaji Hurun Kutatóintézet frissen közzétett jelentése szerint, kétharmaduk saját erejéből jutott be a vagyonos elitbe.

yang-huiyan-1.jpg1., Jang Huj-jen, 1850 milliárd forint

A kelet-ázsiai ország leggazdagabbja a mindössze 32 éves Jang Huj-jen - derül ki a kedden publikált összeállításból. Jang apjának cégét, az ingatlanfejlesztő Country Gardent megörökölve 2007-ben került fel a listára, az ingatlanpiac virágzásának köszönhetően azóta évről évre lépett előre a sorban. Vagyona jelenleg mintegy 8,3 milliárd dollárt (1850 milliárd forintot) tesz ki, ez a tavalyi érték csaknem kétszerese.

httpvnexpressnetfilessubject3bbdd7cdchanlaiwajpg.jpg2., Csen Li-hua, 1338 milliárd forint

Az ezüstérmet idén a Fuh Wah ingatlanokban és múzeumokban érdekelt nemzetközi csoport elnöke, a 73 éves Csen Li-hua érdemelte ki. A jelenleg 6 milliárd dollárral rendelkező Csen pályáját bútorjavítóként kezdte, és 40 éves is elmúlt, amikor beindultak vállalkozásai.

wu-yajun-rich-woman.jpg3., Vu Ja-csün, 1020 milliárd forint

A harmadik helyezett a tavalyi első helyről hátracsúszó Vu Ja-csün, aki ingatlanüzleteken gazdagodott meg. Vu nemcsak Kína-szerte ismert, az amerikai Forbes magazin évek óta a világ legvagyonosabb, saját erejéből felkapaszkodott asszonya címmel illeti. Vagyona válása miatt fogyatkozott meg az előző évhez képest.

A listára felkerülő milliárdos hölgyek átlagvagyona 1,5 milliárd dollár (334 milliárd forint), ez több mint 9 százalékkal több az előző évhez viszonyítva. A leggazdagabbak, vagyis a több mint 10 milliárd jüannal (1,6 milliárd dollár) rendelkezők száma tavalyhoz képest hárommal nőtt, jelenleg tizenheten vannak. Nem csak gazdagabbak a listán szereplők, de gyarapodott is a női milliárdosok tábora: a 2012-es összeállítás óta 11 újonc került a rangsorba.

A részletes statisztikákból kiderül: a hölgyek negyede az ingatlanfejlesztői szektorban aktív, ötödük pedig a pénzügyek és befektetések terén tett szert vagyonára. Tíz-tíz százalék a gyógyszeripari és termelőipari ágazatban keresi meg kalácsra valóját.

A listán szereplő milliárdosok kétharmada saját erejéből gazdagodott meg - jegyzi meg az összeállítás -, ami azt mutatja, hogy Kínában igen kedvező az üzleti környezet a vállalkozások számára. A világ összes, önerejéből felkapaszkodott leggazdagabb női vállalkozójának fele kínai - áll a Hurun jelentésében.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szdan 2013.09.19. 16:33:04

Saját erejéből senki nem lesz multimilliárdos (még Kínában sem), de mások kárára igen!
És Kínában van épp elég "nyersanyag" ami mehet a levesbe a milliárdok érdekében...

avocado_ 2013.09.19. 19:48:57

@szdan:
Mi a szarért ne lenne? Miért kell mások kára ahhoz hogy meggazdagodj?

pszichonauta 2013.09.19. 19:49:12

@szdan: Ezzel azért óvatosan, hiszen pontosan erre alapozva lettek sokan kommunisták.
süti beállítások módosítása