pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Red Bull hamisítók rács mögött

2013.09.12. 07:10 Pekingi Zsazsa

Hamisítványok elleni kampányában Red Bull energiaitalt hamisító, tartományokon átívelő bűnbandát leplezett le a kínai rendőrség - számol be a China News Service hírportál.

9599b2d6jw1e8agw5p5wpj20hs0dctb4.jpg

A jobb oldali a hamisítvány

A népszerű energiaital hamisításának gyanújával Kína-szerte tíz tartományban 13 embert vettek őrizetbe a hatóságok, akik az akció során tíz millió jüan (370 millió forint) értékű hamis italt, több mint 3800 karton dobozt, alapanyagot és csomagolóanyagot is elkoboztak.

A feltételezhetően országos hamisító hálózatnak egyelőre 12 "gyártóegységéről" tudnak a rendőrök. Ezek naponta egyenként mintegy 2400 doboz hamis Red Bullt állítottak elő, dobozonként átszámolva mintegy 140 forint hasznot termelve tevékenységükből. A hamisítás igen kifizetődőnek bizonyult: a hatóságok a leleplezett "gyárakból" 25 millió jüan értékű tárgyi eszközt koboztak el.

9599b2d6jw1e8agye375dj20hs0dc76j.jpg

Hogy a banda mióta hamisította az energiaitalt és az pontosan az ország mely pontjaira jutott el, a rendőrség nem tette közzé. A China News Service szerint ugyanakkor tudni lehet, hogy azokból nagyobb városokba, így például a dél-kínai Kuangcsouba, és népszerű üdülőhelynek számító délkelet-kínai Sanjára is jutott.

Az ország történelmében nem ez az első eset, hogy a koncentrációt és általános teljesítőképességet fokozó ital hamisítóira talált a rendőrség. Nyolc évvel ezelőtt Fucsien tartományban 180 ezer doboz hamis italra találtak, de a nagyvárosok kisebb boltjainak polcain újra és újra feltűnik a szokatlan csomagolású energiaitalokból.

Forrás: MTI, Business Insider

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása