pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Ez történik amikor a helyi vezetők "megoldanak" egy problémát

2013.09.12. 07:00 Pekingi Zsazsa

A Csenping Általános Iskola néhány épülete Csenping faluban található Teng megyében, Kína déli tartományában, Kuanghsziban. 30 tanuló lakhelye és az iskola között egy víztározó terül el. A gyerekeknek naponta 500 métert kell evezniük bambuszból készült tutajokon, hogy az iskolájukba érjenek. Néhányan közülük alig múlt 4 éves.

d.png

e.png

Amikor fenti a képek bejárták az Internetet, sokan felháborodva kérdezték: "Miként fordulhat ma elő az Kínában - a világ egyik gazdasági szuperhatalmával rendelkező országában - hogy kisgyerekek az életük veszélyeztetése árán részesülhetnek csak az alapoktatásban? Sürgősen meg kell ezt oldania a helyi kormányzatnak!"

Néhány nappal később, amikor újságírók visszatértek a helyszínre, megdöbbenve látták, hogy a gyerekek már nem a keskeny tutajaikon közlekednek, hanem az összes diák szülői vezetéssel a vízben haladt az iskolája felé.

b.png

Tehát amikor kitört a botrány, a helyi vezetés, hogy a problémát "orvosolja", egy táblát helyezett ki a következő felirattal a tározó mellé: "Tanulóknak tilos tutajjal iskolába járni!" Így hát maradt az egyetlen megoldás a gyermekek számára - úszva menni a tanításra.

a.png

bbb.png

A Teng megyei helyi kormányzat szerint a diákok tutajozása a szülők hibája, akik nem vették figyelembe annak veszélyeit és így akarták lerövidíteni az iskolába vezető utat.

A víz alatt, ahol a gyerekek átkeltek, egyébként egy híd van. Ez a híd az esős időszakban hónapokig víz alatt van, mert olyankor a tározó vízszintje megemelkedik. A falubeliek ezért már 30 éve úszva kelnek át a tározón ilyenkor. A tutaj lenne tehát a kerülő út? Igen, el lehet kerülni vele, hogy naponta kétszer csurom vizes legyen az ember...

Forrás: China Navis

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

odamondó 2013.09.13. 14:20:22

Hogy fordulhat elő? Újságírók nem tudják, hogy itt kommunizmus van?
süti beállítások módosítása