pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

105 ezer milliárd forint volt a tavalyi bevétele Kína legnagyobb vállalatának

2013.09.03. 09:15 Pekingi Zsazsa

Bevétele alapján az idén is a legnagyobb állami tulajdonban lévő cég, az olajipari óriás Sinopec vezeti a kínai vállalatok ötszázas listáját, amelynek legnagyobbjai közt az olajipari cégek mellett a bankszektor szereplői dominálnak.

sinopec.jpg

A legnagyobb kínai vállalatok évente összeállított, 2013-as rangsorát a hétvégén mutatta be a Kínai Vállalatok Szövetsége és a Kínai Vállalatvezetők Szövetsége. A kínai nagyokat éves bevételük alapján rangsoroló listát kilencedik éve a Sinopec vezeti, amely a statisztikák szerint 2012 során 2,83 ezer milliárd jüant (105 ezer milliárd forint) könyvelhetett el. Ettől nem sokkal maradtak el a nemzeti olajtársaság, a CNPC bevételei, az ezüstérmes összesen 2,68 ezer milliárd jüant (99 ezer milliárd forint) bevételt ért el tavaly.

A lista első tíz helyét kivétel nélkül állami tulajdonban lévő cégek foglalják el, így azon a négy legnagyobb kínai bank - a Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank, a Kínai Építési Bank, a Kínai Mezőgazdasági Bank és a Bank of China -, a nemzeti energiatársaság, az állami építőipari társaság, a China Mobile telefontársaság, valamint a harmadik számú olajcég, a CNOOC található meg.

Az ötszázas lista végét a Tiencsin Textil Csoport zárja, 19,87 milliárd jüanos (735 milliárd forint) tavalyi bevételével.
A rangsor szerint a legnagyobb ötszáz kínai cég 62 százaléka van többségi állami tulajdonban, ezek a teljes lista bevételének 82 százalékát adják, míg a sorba összesen 190 magáncég került be. A listázott cégek összbevétele meghaladta az 50 ezer milliárd jüant (1850 ezer milliárd forint), amely 11,4 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. A statisztikák ugyanakkor arra is rámutatnak: a vállalatok bevételének növekedése jelentős mértékben lelassult: 2011 és 2012 között még 23,6 százalékkal tudott bővülni. A lassulásért elsősorban a gazdaság általános lassulása okolható - véli a jelentés. A felmérés azt is kiemeli: a cégek közel fele, 216 vállalat számolt be profitjának csökkenéséről 2012 során, míg 43 közülük veszteséges volt.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása