pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Egyre kövérebbek a kínai fiatalok

2013.08.07. 10:30 Pekingi Zsazsa

(MTI) - A kínai állami sport főhivatal felmérése szerint növekszik az elhízás veszélye a 20 és 39 év közötti kínaiak körében.

fat-chinese-kid.jpg

A megvizsgált 20 és 69 év közöttiek 34,4 százaléka volt túlsúlyos, míg a 20 és 39 évesek között arányuk ugyan alig haladta meg a 11 százalékot, de egyrészt kétszázalékos emelkedést mutatott 3 éven belül, másrészt a korcsoport tagjai 2010 óta évente átlagosan csaknem két kilót híztak. A derék- és csípőbőség a fiatal városi férfiak és középkorú nők esetében feltűnően nőtt. A kutatást az ország tíz tartományi jogú térségben végezték két hónapon át, csaknem 44 ezer felnőtt körében - ismertette a felmérést a China Daily című angol nyelvű napilap keddi számában.

Egy másik országos felmérés szerint - amely a tömegsporttal volt összefüggésben, és amelynek során 30 városból több mint másfélmillió adatot gyűjtöttek - a 20-39 évesek mutatkoztak fizikailag a legkevésbé aktívnak. A leginkább hangoztatott ok a munkavégzéssel összefüggő időhiány, illetve a sport mellőzése volt; 51 százalékuk semmilyen sportot nem űz.

A szakemberek elsődleges tanulságként azt vonták le, hogy a rendszeres testmozgás feladása a fiatalok körében országos trend, és ezért a kormánynak nagyobb figyelmet kell fordítania a tömegsport népszerűsítésére.

Forrás: Peking, 2013. augusztus 6., kedd (MTI)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása