pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

A julini kutyahús fesztivál - amikor a tradíció találkozik a modern világ értékrendjével

2013.06.21. 11:30 Pekingi Zsazsa

A hagyományos kultúra és a modern életszemlélet ellentmondásaival Kínának nap mint nap szembe kell néznie. A kutya húsának fogyasztása pont egy ilyen érzékeny találkozása réginek és újnak, amely ráadásul az egész ország rossz hírét is kelti.

Az évenként megrendezésre kerülő kutyahús fesztivál Julin városában, Guangszi tartományban ismét felveti azt a régi kérdést, hogy kell-e egyáltalán és ha igen, miként őrizhető meg egy ilyen jellegű hagyomány.

6204ece1jw1e3p1ioqechj1.jpgEgy julini lakos imádkozik a kutyatetemek előtt, mellette pedig állatvédők tiltakoznak

A Julin városában élők a nyári napfordulót ünneplik ezzel a fesztivállal, amelyen a város kutyahúsfogyasztó hagyományait méltatják, egyebek mellett azzal, hogy rengeteg kutyából készült ételt esznek.

Az egy napos ünnep alatt, a helyiek és a közeli városból érkezők tömegével lepik el a déli kisváros éttermeit, hogy élvezzék a húst, ami állítólag jót tesz az egészségnek. Állatvédő csoportok azt tartják, hogy közel 10.000 kutyát esznek meg ilyenkor az emberek a rendezvény alatt évente.

bbb9.png

A helyi önkormányzat szerint a fesztivál egy tisztán alulról szerveződő ünnep. Julinban hosszú hagyománya van a  kutyahús fogyasztásnak a nyári napforduló alkalmával.

Felvetődik még a kérdés, hogy vajon honnan származik ez a rengeteg kutya? Nos, Kínában számos gazdaság foglalkozik kizárólag hústermelés céljából speciális fajtájú kutyák tenyésztésével, csakúgy, mint más gazdaságok marha vagy baromfi tenyésztéssel.

Szabályozás híján persze gyakori ilyenkor a kedvtelésből tartott állatok elrablása és kóbor kutyák befogása. Vélemények szerint, bár alulról jövő szerveződés ez az ünnep, a helyi önkormányzatnak kellene gondoskodni az ellenőrzésekről, arról, hogy más ünneplése ne más bánatára épüljön.

aa.jpg

Forrás: Index, weibo, The Guardian

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szalacsi_Dezső 2013.06.22. 09:44:42

"tisztán alulról szerveződő ünnep."
Hát, igen. Kínában nagy hagyományai vannak az alulról szerveződésnek. Főleg az elmúlt 60 évben.
Micsoda szánalmas hivatkozás már.

Cirrus 2013.06.22. 17:51:17

Ráadásul milyen borzalmas körülmények között tartják, és vágják le szerencsétleneket.

guti731 2013.06.25. 13:52:30

Ki se merem posztolni a FB-re :-(

Vincenzo90 2013.09.15. 22:14:49

Na ebben a témában én nem tudok határozott véleményt alkotni. Túl kettős. Szegény kutyusokat sajnálom, de tudom, hogy ez is tanult dolog, a kultúránk része. Az övéké meg hogy megeszik. Úgy vagyok vele, hogy soha, de soha nem enném meg, soha, de soha nem engedélyezném itt, és látni sem akarom, de megtiltani sem. Van, akinek a marha szent állat, de rohadt dühös lennék, ha nekem papolna arról, hogy nem ehetem.
süti beállítások módosítása