pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Éles bevetésen

2012.10.23. 16:44 Pekingi Zsazsa

Miután megszületett a nagy kutyacsempészeti terv, ami persze igen jól hangzott elméletben, végre kellett hajtani élesben, igazi kutyával és igazi repülőkkel és nem utolsó sorban igazán „lelkes” reptéri rakodókkal, magyarral, indiaival, kínaival.

IMG_2682_1.JPG

Ezzel termesztésen egy időben jelentkeztek az újabb kérdések, feltörtek újabb kételyek:

Kutyánk egy bichon havanese. Mekkora szállító doboz kell majd neki? Kap majd inni vagy enni a hosszú út alatt? …és mi van, ha elfelejti a pilóta bekapcsolni a fűtést és az oxigént az állatok részére fenntartott térben?

Jogosak a kérdések, hiszen megannyi állatszállítási rémtörténet összes részletével meg lettünk ajándékozva ezekben az időkben. De ne rohanjunk ennyire előre, mert még semmit nem írtam a papírmunkáról, az igazolásokról, az oltásokról, a vizsgálatokról és engedélyekről. Ezek nélkül az egész csak virtuális játék lett volna.

Fontos tudni, hogy a csak egészséges, utazásra alkalmas állatot lehet repülővel szállítani. Nem utazhat túl fiatal kölyök vagy vemhes állat sem. Ezt a repülés előtt néhány nappal az állatorvosnak kell igazolnia. Sőt egy évnél nem régebbi, de 21 napon túli veszettségi oltásnak is kell lennie a kutyának, mellette az összes tipikus betegség elleni védőoltásnak úgyszintén benne kell lennie a blökiben és az oltási könyvben is. Ez a „könyv” manapság az EU Állatútlevél. Mikrochip nem szükséges a Kínai beutazáshoz.

A kutya Magyarországról való hivatalos kiengedéséhez a hatósági állatorvos által aláírt és lepecsételt többnyelvű igazolás is kell, a kiviteli engedély. Ilyenkor a hatóság nézi át a normál állatorvos által adminisztrált információkat és kvázi ellen jegyzi azt és kiadja az igazolást, mely 6 napig érvényes. Nos, gondoltam, kezdünk már jól állni az ügyekkel!

De berobban a logikus kérdés! Amikor majd haza akarunk jönni vele, milyen papírokat vár tőlünk az EU, hiszen egy „kínai” kutyát fogunk behozni majd évek múlva az országba. Kell-e valamit most előkészíteni? …hát persze, hogy kell! Egy olyan vérvizsgálatot kell végeztetnünk, amit természetesen Kínában nem csinálnak még és a legközelebb is csak Németországban. Ez a veszettség elleni védőoltás után vérvétel és a vérminta titer-vizsgálata. Természetesen ezt is elvégeztettük…

Minden papírt megszereztünk, úgyhogy irány a szállító láda beszerzése. A képlet egyszerű, a kutyának fel kell tudni állnia és könnyen megfordulnia benne, legyen rajta fix itató a hosszú útra és legyen jól zárható ajtaja. Ne legyen rajta kerék, azaz stabil legyen és jól szellőző. Fontos még, hogy IATA szabványnak megfeleljen, ami többé-kevésbé az előbb leírtaknak megfelel.

„Kutyaiaságból” puha szivacsot és pelenkát is tettem a láda aljára, de lehet helyette valami otthoni szőnyeg vagy törölköző az alom egy kis plüss játékkal megspékelve. Tanácsos a szállító ládához szoktatni a kutyát az út előtt, hogy ne az első alkalom legyen az igazi repülés.

A felettébb precíz előkészítésnek köszönhetően Hédy 11.786 km repülés után tökéletes állapotban érkezett meg Pekingbe és éli új kínai életét a család nagy örömére.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása