pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Vegyél Pesten egy kutyát és adj hozzá 11786 km-t...

2012.10.20. 18:09 Pekingi Zsazsa

Pekingbe költözött a család. Az egész család... mindenestül, kutyástul!

IMG_2669_1.JPG 

Akinek nincs kutyája vagy macskája az nehezen érti meg ezt az igencsak "élő" problémát, de akinek van házi kedvence, az tudja, hogy ez nem lehet kérdés, hanem csak feladat. Meg kell oldani!

Márpedig Hédy velünk jön! - mondja gyerek is feleség is -  éveket fogunk kint tölteni, a kutya jön!

Az igazság persze az, hogy én is imádom a kis dögöt...

Pekingben kötelező a karantén, így a külföldről ide érkező kedvenceknek legalább egy hetet, de akár többet is távol kell tölteni a gazdájuktól.

Márpedig a Hédy nem fog karanténba menni! - mondja gyerek is feleség is - nem bírna ki egy napot sem nélkülünk, különben sem ehet akármit, mert érzékeny a gyomra. 

 És íme, beindult a feladat henger! El kell kerülni a karantént, biztosan van rá mód!

Kínában már első napokban megtanultam, hogy nem szabad feltenni eldöntendő kérdéseket, főleg olyat, amire valószínűleg "nem" lehet a válasz. Jellemző példa erre, ha útbaigazítást kérünk az utcán és az illető véletlenül nem tudja merre is van az úti célunk, akkor is lázasan el kezd mutogatni valamilyen irányba, hogy arra kell bizony haladnunk. Nem akar itt senki hülyének látszani, ezért inkább elküld valamerre... Teheti mindezt büntetlenül, úgy sem találkozik velünk még egyszer. Kínában?!

Tehát nyitott kérdésekkel jutunk könnyebben a célunkhoz. Hogyan lehet elkerülni a karantént, ha Pekingbe érkezünk a kutyával? A kínai ember kreatív, mindig talál valamilyen módot a problémák elkerülésére, de soha nem fogja azt mondani, hogy nem, nem tudom. A válasz a mi esetünkben pofon egyszerű volt.

 Ne Pekingbe érkezzünk meg a kutyával!

Tianjinban vagy Guangzhouban már "nincs" karantén, csak orvosi vizsgálat és máris mehetünk tovább a fővárosba. Ez Tianjin esetében olyan, mintha azt mondanánk: Budapesten van karantén, Siófokon meg nincs!

Feladataink persze növekednek, mivel Budapestről nincs közvetlen járat egyik előbb említett városba sem, nem beszélve a kinyírt Malév után Pekingről. Végül így is megszületett a megoldás, család megy amennyire tud "egyenesen" Ferihegyről Pekingbe, én pedig a kutyával "kisebb" kerülő úton Guangzhouba, majd miután kínaiasítottam az ebet, folytatom az utam Pekingbe már a lokál kutyával a hónom alatt minden gond nélkül. Végül Budapestről Qatar Airways-el Dohába majd átszállás után szintén velük Guangzhouba utaztam, majd kivámolás után Air China-val Pekingbe.

Fontos tudni, hogy nem minden légitársaság szállít házi kedvenceket, és főleg nem az utastérben. Jelen esetben a Qatar és az Air China extra csomagként vette fel a kutyát, de az út előtt ezt egyenként is le illik ellenőrizni a légitársaságokkal, mert előfordulhat, hogy nem olyan repülőgépet állítanak forgalomba éppen az indulásunk napján és nem tudják megoldani az élő állat szállítást.

Hogy honnan lettem ilyen okos ebben az ügyben? Nos, az IPATA (International Pet and Animal Transportation Association) weboldalán minden jó tanács megtalálható.

És aki segített és várt Guangzhouban az pedig a WorldCare Pet Transport LLC (PEK) volt.

Folytatása következik...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása