pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

A világ legrégebbi rizsföldjét találták meg Kelet-Kínában

2016.05.07. 09:00 Pekingi Zsazsa

Régészek több mint 8 ezer éves rizsföldet találtak Kelet-Kínában, minden valószínűség szerint ez az eddig ismert legrégebbi rizstermesztő terület a Földön.

riszfo_ld_ki_na.jpg

A 100 négyzetméteresnél némileg kisebb rizstáblát az úgynevezett hancsingi újkőkori romok szomszédságában azonosították még 2015 novemberében - tájékoztatta a Hszinhua hírügynökséget a Csiangszu tartományi Nanking Múzeum régészeti intézetének munkatársa.

Elmondása szerint egy április végi szemináriumon több mint 70 egyetemi, régészeti kutató és muzeológus együttesen vitatta meg a romok feltárásához kapcsolódó felfedezéseket. Ők jutottak arra a következtetésre, hogy az eddig legrégebbi rizsföld nyomára bukkantak.

Fontos támpontot jelentett számukra, hogy megszenesedett rizsszemeket is kiástak, s ezek alapján állapították meg azt is, hogy a területet visszatérően rizstermesztésre használták.

Azt is megfejtették, hogy a rizsföldet hajdanán különböző alakú darabokra osztották, s közülük valamennyi kisebb volt 10 négyzetméternél.

Lin Liu-ken, a régészeti intézet igazgatója elmondta, a kínaiak körülbelül 10 ezer évvel korábban kezdtek a rizsföldek művelésébe. Erre utaló megszenesedett rizsszemeket már találtak, de a megmaradt ősi rizsföldek még ezeknél is ritkábbak.

Forrás: MTI / Peking, Fotó: Illusztráció - Greenpeace

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BNati 2016.05.23. 15:45:00

De jó! Nagyon érdekel a földművelés és imádom Kínát és a kultúrájukat! Jó látni, hogy több helyen is megerősítették ezt az új régészeti kutatást, először itt olvastam tudomanyplaza.hu/megvan-a/. Egyik ismerősöm járt Kínában és mesélte, hogy ők gyakorlatilag mindenhez minden étkezésnél esznek rizst. Egyszer mikor Amerikában jártam rizsfagylaltot ettem. Nagyon finom volt! Kíváncsi vagyok Kínában is így készítik-e. :)
süti beállítások módosítása