pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Kínai lampionfesztivált rendez a Fővárosi Állatkert

2016.04.07. 09:00 Pekingi Zsazsa

Sárkányok Éjszakái címmel kínai lampionfesztivált rendez a Fővárosi Állat- és Növénykert, amelynek keretében esténként több száz, állatokat és növényeket formázó, világító kínai lampionnal várják a látogatókat április 8. és május 22. között.

sa_rka_nyok_e_jszaka_i-0.jpg

Péntektől negyvenöt estén keresztül láthatja a közönség azokat a kínai lampionművészek által készített, állatokat és növényeket formázó, festett, világító alkotásokat, amelyeket eddig Európában csak belga és holland állatkertekben és botanikuskertekben mutattak be - mondta el Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője az MTI-nek.

sa_rka_nyok_e_jszaka_i-2.jpg

A bejáratnál egy csaknem tízméteres, klasszikus kínai sárkánylampion fogadja a látogatókat, de a mitológia alakokon kívül például óriáspandát, orrszarvút, varacskos disznót, majmot, sőt ízeltlábúakat mintázó figurákat is láthat majd a közönség a kínai naptárhoz kapcsolódó alakok mellett. Ezek némelyike - az oroszlánhoz, az őzhöz vagy a kecskéhez hasonlóan - szinte megegyezik az eredeti állat méretével - fűzte hozzá.

sa_rka_nyok_e_jszaka_i-1.JPG

A belülről megvilágított műalkotásokból összeállított kompozíciókat az állatkert sétaútjai mentén lehet megtekinteni.

sa_rka_nyok_e_jszaka_i-6.jpg

Hanga Zoltán elmondta azt is, hogy a Budapesti Állatkertben hagyomány, hogy a távoli tájak állat- és növényvilága mellett az adott tájegység kultúráját, életformáját is bemutatják a közönségnek. A Sárkányok Éjszakái sorozattal a Budapesti Tavaszi Fesztiválon megjelenő Kína-tematikához kapcsolódik a kert.

sa_rka_nyok_e_jszaka_i-3.JPG

A fesztivál ideje alatt napközben a szokásos nyitvatartási idővel várja a vendégeket az állatkert, majd 19 órától ismét kinyit és 22 óráig lesz látogatható a lampionfesztivál keretében. Ilyenkor csak a szabadtéren lévő állatok lesznek láthatók.

Nyitvatartás:
2016. április 8-tól május 22-ig minden nap 19-től 22 óráig. Belépés: 21:30-ig!

Belépőjegyek:
Felnőttjegy 1.900 Ft, gyermekjegy (14 éves korig) 1.500 Ft

Jegyek a Fővárosi Állat- és Növénykert jegypénztáraiban és a Jegymester országos jegyirodai hálózatában és on-line felületén kaphatók, korlátozott számban!
Az állatkert pénztáraiban váltott jegy fizethető SZÉP Kártyával is (szabadidő keret terhére).

A Sárkányok Éjszakáira jegyet váltani a helyszínen 18:45 és 21:30 között lehet. Az eseményre egyéb belépők (állatkerti jegyek, tiszteletjegyek, bérletek, kuponok, illetve egyéb kedvezményes jegyek) nem érvényesek.

FIGYELEM!
Az esti program alatt az állatházak nem tartanak nyitva, az állatok jelentős része -egy-két kivételtől eltekintve- nem látható. Az állatkert területének csak azon részén lehet sétálni, ahol a világító lampionok el lettek helyezve, a többi terület biztonsági okok miatt lezárt terület, nem látogatható. Íme a lampionok elhelyezését ábrázoló térkép és a séta útvonala:

sa_rka_nyok_e_jszaka_i-4.jpg

Forrás: MTI, Fővárosi Állat- és Növénykert

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása