pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Ezektől a képektől kínai szem nem maradt szárazon...

2015.09.21. 10:00 Pekingi Zsazsa

Amikor a könnyes szemű kislányt az ölében tartó kardiológus képei felkerültek a kínai közösségi oldalra a Weibora, szem nem maradt szárazon az országban.

kislanyt_vigasztalo_orvos-1.jpg

Dr. Shi Zhuo kardiológus a Zhejiang Egyetem Gyermekkórházában és egy szívműtétet kellett végrehajtania az ölében ülő 2 éves kislányon Xiner-en szeptember 18-án reggel.

kislanyt_vigasztalo_orvos-7.png

A kislány annyira félt a kórháztól, hogy azonnal sírni kezdett, amint a műtőbe ért. Ekkor Dr. Shi elővette a mobiltelefonját és megnyitott rajta egy angol nyelvtanító programot, ami 6 éves kislányának is az egyik kedvence.

kislanyt_vigasztalo_orvos-3.png

A kis pácienst azonnal lekötötte a rajzokkal teli alkalmazás és hamar abba is hagyta a sírást. Miközben a készülék kijelzőjére koncentrált, a nővérek észrevétlenül be tudtak adni neki egy altató injekciót amitől hamarosan álomba szenderült.

kislanyt_vigasztalo_orvos-4.png
Az operációt sikerült. Dr. Shi elmondása szerint gyakori, hogy kis pácienseket kelljen megnyugtatniuk.

kislanyt_vigasztalo_orvos-5.jpg

"Ha a műtét előtt van elég időnk, akkor beszéddel, szemkontaktussal és öleléssel nyugtatjuk meg a gyerekeket a műtőben. Szinte mindenki csinálta már ezt közölünk" - mondta.

kislanyt_vigasztalo_orvos-6.png

Forrás: CRI English

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mészáros Laci 2015.09.22. 10:28:42

ööö, gondolom a szívmelengető vigasztalást KÖVETŐEN (ismét) bemosakodott az orvos.

ideasz 2015.09.22. 11:23:26

4 evig ult az öleben...?

Mészáros Laci 2015.09.22. 13:57:07

@doggfather:

nem szenyózni akartam, magyar kórházakban egészen kicsi műtéteknél is betonkeményen ügyelnek a sterilitásra, olyan procedúra van hogy a száj tátva van, így 1% alatt tudják tartani a kórházi felülfertőződéseket. a kínaiak persze sokan vannak, meg a kultúrában is más az emberi élet értéke, de mégis.

DAnna 2015.09.22. 15:33:11

@Mészáros Laci: Nem értem, miből következtetsz arra, hogy a doki bármi módon veszélyezteti a gyereket. Már mindketten a műtőben vannak bemosakodva. Elvileg mind a kettő annyira steril, amennyire csak lehet. Akkor most ki is fertőzne meg kit?

Pekingi Zsazsa · http://pekingikacsa.blog.hu 2015.09.22. 15:41:56

@ideasz: Segítek. "...Dr. Shi elővette a mobiltelefonját és megnyitott rajta egy angol nyelvtanító programot, ami 6 éves kislányának is az egyik kedvence." Az orvos lánya 6 éves.

ideasz 2015.09.22. 17:56:35

@Pekingi Zsazsa:
Én is. Az operáció sikerült.

Mészáros Laci 2015.09.22. 19:56:08

@DAnna:

1. Azért írtam, hogy REMÉLEM a gyerek megnyugtatása után bemosakodott - hogy ne veszélyeztesse a gyereket. És azért gondolom, hogy nem veszélyeztette, mert láthatóan azon (kevés) orvosok közé tartozik, aki gyakorlatban alkalmazza a kommunikáció órán tanultakat.

2. Nem, nem steril, sem a beteg, sem az orvos. Az ember teste, bőre alapvetően nem steril, és ennek megfelelően kezelik. Fertőtlenítés után sem steril (van olyan baktérium faj is, amely vidáman él a koraszülött alkalmazott legjobb kézfertőtlenitő folyadékokban). Összefoglaló a műtéti sterilitásról - és a gyakorlatban ennek minden betűjét be is tartják:

web.szote.u-szeged.hu/expsur/REGI_jegyzet/j2.htm
süti beállítások módosítása