pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Pekingben a helyzet fokozódik! A Tienanmen téri parádé most mindennél fontosabb!

2015.08.24. 06:30 Pekingi Zsazsa

Javában folynak a kínai Győzelem napi ünnepségek előkészületei, a hétvégén már katonai járművek, repülőgépek is tartottak gyakorlat a szeptember 3-i helyszínen. A Tienanmen teret is átszelő központi Csang'an sugárút környékén rendkívüli biztonsági intézkedéseket léptettek életbe.

gyozelem_napi_unnepseg-2.jpg

Az utcákat, a metróállomásokat a kétnapos gyakorlat idejére lezárták, az üzletekkel lehúzatták a rolót, a legnagyobb belvárosi sétálóutca is elnéptelenedett. A Tiltott Város és Mao Ce-tung emlékcsarnoka nem fogadott látogatókat, közeli és távolabbi parkokat sem nyitottak ki, a környékbeli lakások utcára néző ablakait zárva kellett tartani. A korlátozások 253 buszvonalat érintettek.

gyozelem_napi_unnepseg-1.jpg

A város távolabbi útjainak mentén szintén megtiltották a parkolást, többnyire szalagkorlátok akadályozzák a járdák melletti területek elfoglalását, másutt kilométer hosszan minden egyes parkolóhelyet - összecsukható kis székén ülve - egy fiatal önkéntes őriz. Peking legalább 850 ezer polgára kapott piros karszalagot, hogy civilként vigyázza a rendet.

gyozelem_napi_unnepseg-3.jpg

A környezetvédelmi hatóságoknak és a városvezetésnek feladott "lecke", hogy szeptember elején is biztosan kéken ragyogjon az ég Peking belvárosa felett. Ennek érdekében a már kipróbált módszert alkalmazzák: gyárak, üzemek ezreit zárják be, vagy visszafogatják a termelésüket, csaknem 9 ezer építkezést állítanak le, tehergépjárműveket, autókat parancsolnak le az utakról, 8 napra megtiltják a széntüzelésű kazánok működtetését, de még az utcai grillsütéseket is.

gyozelem_napi_unnepseg-4.jpg

Az intézkedések egy része a környező tartományokat, Hopejt, Sanhszit, Santungot, Honant, valamint Belső-Mongóliát és Tiencsin várost is érintik. Az ellenőrzésekbe a minisztériumi csoportok mellett drónokat is bevetnek és a műholdon is figyelik a fejleményeket. Pekingben azt remélik, az erőfeszítéseknek köszönhetően a levegő finompor-szennyeződése 40 százalékkal mérséklődhet, míg a további 6 régióban 30 százalékkal.

gyozelem_napi_unnepseg-5.jpg

A fővárosban 2,8 millió virágcserepet helyeztek el, ezek "a béke és a győzelem" témájában épített 32 nagyobb installáció részei lettek, míg ezer kisebb kompozíciót is alkottak velük.

gyozelem_napi_unnepseg-6.jpg

A japán agresszorokkal szembeni ellenállás és a 2. világháború végét jelentő győzelem 70. évfordulójára Kína számos eseménnyel készül. Ezek csúcspontja lesz a szeptember 3-i katonai parádé, amely a kínai fegyveres erők korszerű haditechnikáját reprezentáló fegyverek százaival, repülőgépeivel és körülbelül 12 ezer katonájának felvonultatásával a kelet-ázsiai ország erejét kívánja majd demonstrálni.

gyozelem_napi_unnepseg-7.jpg

Ez lesz az első katonai díszszemle, amelyet Kína a 2. világháború lezárására emlékezve rendez, egy nappal a japán hadsereg kapitulációjának évfordulóját követően. Egyben ez lesz az első alkalom, hogy külföldi vendégeket, illetve külföldi katonákat hívnak a Tienanmen téri parádéra. Kína eddig több mint egy tucatnyi katonai díszszemlét tartott, valamennyit nemzeti ünnepén, a Kínai Népköztársaság kikiáltásának napján, október elsején.

Forrás: MTI / Peking / Trebitsch Péter, Fotók: NetEase

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása