pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Lecsapott Kínában a Linfa, közeleg a Csan-Hom! Tájfun után jön a szuper tájfun!

2015.07.10. 23:00 Pekingi Zsazsa

Több mint másfélmillió embernek okozott kárt Dél-Kínában a csütörtökön érkezett Linfa nevű tájfun: tízezreket kellett lakóhelyükről elköltöztetni, házak százai dőltek romba, és sok helyütt szüneteltették a vasúti és légi közlekedést is - jelentette a helyi média pénteken. Eközben közel 900 ezer embert helyeztek biztonságba egy második, még nagyobb tájfun elől.

kina-tajfun-10.jpg

A Linfa helyenként 126 kilométeres óránkénti sebességű széllökésekkel és bő csapadékot hozó felhőszakadással csapott le Kuangtung tartomány több mint 130 járására. A régióban a közvetlen anyagi kárt 1,3 milliárd jüanra (mintegy 58 milliárd forintra) becsülik.

kina-tajfun-1.jpg

A leginkább érintett Sanvej városban és a szomszédos Santouban 370 ezer ember maradt áram nélkül, több mint 6700 épület rongálódott meg. A térségben vonatok tucatjai nem indultak el az eredeti menetrend szerint. Hongkongban közel 1500 légi járatot indítottak késve vagy töröltek.

kina-tajfun-2.jpg

A mentés és kárelhárítás Dél-Kínában még folyamatban van, de a tájfun, amely helyenként özönvízszerűen borított be településeket, és fákat is kicsavart, időközben megszelídült.

kina-tajfun-3.jpg

Délkelet-Kínában mindeközben igyekeznek minden lehetséges előkészületet megtenni egy újabb és az eddig talán legnagyobb erejű idei tájfun fogadására. A Csan-Hom "szupertájfun" elől több mint 865 ezer embert evakuáltak Csöcsiang tartományban, s közel 29 ezer hajót hívtak vissza a kikötőkbe.

kina-tajfun-4.jpg

Egyes számítások szerint ez a tájfun lehet az elmúlt több mint hat évtized legerősebb vihara Csöcsiang tartományban.

kina-tajfun-5.jpg

Az előrejelzések szerint a Csan-Hom a Kelet-kínai-tenger felől - 187 kilométeres óránkénti sebességgel haladva - helyi idő szerint pénteken este vagy szombaton reggel éri el Fucsien és Csöcsiang tartomány partvidékét. Érkezése miatt Sanghajban is óvintézkedéseket hoztak.

kina-tajfun-6.jpg

A Csan-Hom tájfun, amelyet a Fülöp-szigeteken Falconnak neveztek el, az idén már a 9. trópusi vihar, amely a Csendes-óceán térségében tombol. Japánban pénteken jelentős fennakadást okozott a közlekedésben, több helyről áramkimaradásokat jelentettek, Okinava prefektúrában legalább húszan megsérültek. A Fülöp-szigeteken korábban 30 ember halálát követelte a tájfun hozta ítéletidő, hét embernek nyoma veszett.

kina-tajfun-7.jpg

Kínában a pénteken közzétett jelentés szerint a természeti katasztrófáknak az év első hat hónapjában 379 halálos áldozatuk volt, 56 embert még eltűntként tartanak nyilván.

kina-tajfun-8.jpg

Január és június között Kínában nem volt 6-os erősségű vagy annál nagyobb földrengés. Ötösnél nagyobb erősségű viszont volt tíz is, többségük Jünnanban, Tibetben és Hszincsiangban.

kina-tajfun-11.jpg

kina-tajfun-12.jpg

kina-tajfun-13.jpg

kina-tajfun-14.jpg

Forrás: MTI / Peking, Fotók: NetEase, News

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása