pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Megérkezett Kína partjaihoz az idei első tájfun, a Kujira

2015.06.22. 18:30 Pekingi Zsazsa

Hatalmas hullámokat verve, 90 kilométeres óránkénti sebességű széllel, esőt zúdítva a tengerparti Vanning városra lecsapott az idei első tájfun, a Kujira a dél-kínai Hajnan szigetre - számolt be a tartományi meteorológiai szolgálat helyi idő szerint hétfőn este.

tajfun_kujira-1.jpg

A Kujira vasárnap formálódott tájfunná a Dél-kínai-tengeren. Érkezése előtt több mint 40 ezer embert evakuáltak és költöztettek ideiglenesen biztonságos helyre, és több mint 20 ezer halászhajót rendeltek vissza a tengerről a kikötőkbe.

tajfun_kujira-2.jpg

Hétfőn estig több mint 100 járatot töröltek a hajkoui és szanjai nemzetközi légikikötőkben. A Hajnant Kantonnal összekötő hajó- és vasúti közlekedést felfüggesztették, csakúgy, mint a Hajkou és Szanja közötti gyorsvasút forgalmát. A tartomány székvárosában, az általános és középiskolákban kedden szünetelni fog a tanítás.

tajfun_kujira-3.jpg

A médiában közölt fényképek tanúsága szerint már az előszelek is meglehetősen felkorbácsolták a hullámokat a sziget északi, középső és keleti partjainál, miközben 50 és 100 milliméter közötti csapadék hullott. Szanja felett az eget sötét felhők borították.

tajfun_kujira-4.jpg

A beszámolók megjegyzik, hogy az eső jól jön Hajnannak, mivel a trópusi sziget területének 30 százaléka szenved az aszálytól. Körülbelül 130 ezer embernek gond az ivóvízhez jutás, 119 kisebb víztározó száradt ki.

Az ismert üdülőhely, a déli tengerparti város, Szanja a helyi meteorológiai adatok nyilvántartása, vagyis 1959 óta nem szenvedett ilyen súlyos szárazságtól. A májustól mért csapadék mennyisége itt a 10 százaléka volt az ilyenkor megszokottnak.

Forrás: MTI / Peking, Fotók: People's Daily Online

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása