pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Íme 15 elképesztő és működőképes tákolmány Kínából!

2015.05.23. 14:15 Pekingi Zsazsa

Az iparosodott kínai gazdaság az amatőr barkácsolókra is nagy hatással van. Nem múlik el egy hónap anélkül, hogy a kínai sajtó ne számolna be egy hátsóudvaron megépített robotról, egy raktárban összeszerelt repülőgépről vagy egy garázsban összetákolt elektromos kisautóról. Lássuk, az elmúlt idők legjobb terméseit most itt, egy helyen összegyűjtve. KÉPEK

kinai_takolmanyok-1.jpg

Liu Fulong úr Shenyangból, Liaoning tartományból egy elektromos faautót épített, amelynek a végsebessége 30 km/h.

kinai_takolmanyok-2.jpg

Yu Jietao 26 éves fafaragó szintén a faépítésű gépjárművekben látja a fejlődés irányát és 100 000 jüant (4,5 millió forintot) költött találmányára amely akár 30 km/h sebességgel is képes száguldani.

kinai_takolmanyok-3.jpg

Shiyanban, Hubei tartományban Su Daocheng úr két hónap töltött mechanikus lovának megépítésével. Kétségtelen, több gondja már nem is lesz egy ilyen paripával.

kinai_takolmanyok-4.jpg

Egy férfi, akit Abulajonnak azonosítottak a hírekben, Xinjiangban, Ujgur Autonóm Területen 8 000 jüant (360 ezer forintot) költött erre a 300 kilós motorkerékpárra. Mivel a járgány 4.3 méter hosszú és 2.4 méter széles, nem tud vele normálisan közlekedni.

kinai_takolmanyok-5.jpg

He Liang a minimalista ezermester 10 év alatt hozta össze, hogy egy bőröndöt átalakítson motor meghajtásúvá. Csúcssebesség 20 km/h!

kinai_takolmanyok-6.jpg

Az ismeretlen utcaseprő Moheből, Heilongjiang tartományból. 12 seprűt épített kis traktorja hátuljára, hogy így tegye tisztává városának utcáit.

kinai_takolmanyok-7.jpg

Yang Shijun 45 éves menedszer egy építőipari vállalatnál, és amatőr repülőgép rajongó. Szintén 100 000 jüant (4,5 millió forintot) és egy évet költött erre a repülőgépre, mire elkészült vele. Azt mondta, édesapja emlékére építette a repülni képes szerkezetet, aki 2011-ben halt meg és 29 évig volt pilóta.

kinai_takolmanyok-8.jpg

Ezalatt Liu Shije, 35 éves gazdálkodó Huaibeiből, Anhui tartományból 6 hónapot és 30 000 jüant (1 350 ezer forintot) költött saját gyártású páncélautójára. Kitől fél?

kinai_takolmanyok-9.jpg

Egy másik farmer, a 37 éves Zhang Wuyi egy többszemélyes tengeralattjárót készített, hogy ezzel tudjon majd a tengerből különböző dolgokat begyűjteni, mint például tengeri uborkákat. Végül az egészet 100 000 jüanért (4,5 millió forintért) eladta egy daliani üzletembernek 2014-ben.

kinai_takolmanyok-10.jpg

Yang Zongfu két évet töltött el gömb alakú Noé bárkájával. A tartályban egy háromfős családnak és 10 hónapnyi élelmiszernek van elegendő hely.

kinai_takolmanyok-11.jpg

Dangjiangkouban, Hubei tartományban Tan Yong, a 44 éves farmer szintén épített egy tengeralattjárót magának amivel képes akár 10 méter mélyre is lemerülni. Ez tényleg valami!

kinai_takolmanyok-12.jpg

Wu Yulu farmer a szakma nagy öregje. Már 1989-ben épített egy robotot, de a csúcs ez a riksa, amit szintén egy robot húz.

kinai_takolmanyok-13.jpg

A pekingi Tao Xiangli önjelölt feltaláló alig egy év és 13,5 millió forint elpazarlása után alkotta meg távirányítású humanoid robotját. A baj csak az, hogy a szerkezet túl nehéz és nagy lett, így bennszülött maradt a csöppség. Brávó!

kinai_takolmanyok-14.jpg

Xing Yile (balra) egy 26 éves középiskolai művészet tanár. Két hónap alatt építette meg Hulkbustert a Bosszúállókból.

kinai_takolmanyok-15.jpg

Végezetül egy profi, Li Lei Sanghajból aki már egy rakás Transformers replikát készített és el- illetve bérbe adja azokat.

Forrás: FN24, Fotók: Reuters

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása