pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

17 kínai halt meg a nepáli földrengés következtében - sok a sérült és az eltűnt

2015.04.26. 06:10 Pekingi Zsazsa

A Tibetből érkezett jelentések szerint 17 kínai állampolgár halt meg a 7.8-as erősségű nepáli földrengésben szombat reggel. 53 kínai megsérült és 4 személyt egyelőre nem találnak. További 683 kínai turista ragadt Nepálban. FRISSÍTVE!

tibet-nepal-foldrenges-4.jpg

Több mint 12 000 embert telepítettek ki, valamint sok épület sérült meg Tibetben a földrengés valamint az 5.3 erősségű utórengés következtében, amely 3 órával később a határ kínai oldalán történt.1191 épület teljesen összedőlt, további 5826-nak a szerkezete sérült meg.

 

Legkevesebb 24 kínai állampolgár halt meg a szomszédos Nepálban történt pusztító erejű földrengés, illetve az utórengések következtében. Tibetben legalább 20-an vesztették életüket, több tucatnyi ember hollétéről nem tudnak, körülbelül 12 ezer embert kellett evakuálni.

A 3900 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő kínai Sigatzéban, amelyet egy a Richter-skála szerinti 5,9-es erősségű utórengés rázott meg, több mint 1200 ház dőlt romba és csaknem 10 ezer sérült meg. Utak váltak járhatatlanná, a térségben időlegesen megszakadt az áramellátás és a távközlési összeköttetés. Ugyanitt 54 templomot ért kár. A helyszíni jelentések szerint mindenki az esetleges további utórengésektől fél.

Ezekre a területekre már elindították a segélyeket, a sátrakat, a meleg kabátokat, takarókat, összecsukható ágyakat és hálózsákokat. A regionális kormányzat főleg élelmiszert, gyógyszert és ivóvizet juttat a rászorulóknak. A szállítási minisztérium 10 millió jüant (450,6 millió forint) helyezett a tibeti alapba.

Sajtóbeszámolók szerint az érintett kínai területeken vasárnap vagy hóesésben, vagy esőben kellett a mentőknek a helyszínen dolgozniuk, a hegyomlások, a földcsuszamlások okozta károkat, útakadályokat elhárítaniuk.

Pekingben a kormányzati intézmények vezetői rendkívüli - a külügyminiszter által elnökölt - ülésen döntöttek a Nepálnak nyújtandó segítségnyújtás felgyorsításáról, valamint az ott rekedt kínai állampolgárok, illetve szervezetek biztonságát szolgáló lépésekről.

Vasárnap már több mint 600 kínai állampolgárt különgépekkel hazaszállítottak.

Peking a szomszédos himalájai államba egészségügyi és mentőcsoportokat küld, amelyek közül több már meg is érkezett a helyszínre. A sátrak, áramfejlesztő generátorok, víztisztító berendezések és orvosi eszközök útba indítása ugyancsak megkezdődött. A kínai kormány 20 millió jüan (1 milliárd forint) értékű humanitárius segélyt is felajánlott Nepálnak. - Forrás: MTI / Peking

tibet-nepal-foldrenges-1.jpg 

tibet-nepal-foldrenges-2.jpg

tibet-nepal-foldrenges-3.jpg

tibet-nepal-foldrenges-4.jpg

tibet-nepal-foldrenges-5.jpg

tibet-nepal-foldrenges-6.jpg

tibet-nepal-foldrenges-7.jpg

Forrás: Xinhua, Shanghaiist

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása