pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Csaknem minden eddigi rekordot megdöntött a Halálos Iramban 7 Kínában

2015.04.23. 06:30 Pekingi Zsazsa

kínai mozikban csaknem minden eddigi rekordot felülmúlt a Halálos iramban 7, amelynek nézői két hét során 1,17 milliárd jüan (52,6 milliárd forint) bevételhez juttatták a vetítőket.

halalos_iramban_7-_kina-1.jpg

Az amerikai sikerfilmé a nyitónapi 401 millió jüanos (18 milliárd forint) bevételi rekord és a legnagyobb forgalmat hozó éjféli vetítés (50 millió jüan) is hozzá kötődik. Ahogyan eddig a Halálos iramban teljesítette a legrövidebb időn belül a 300 millió, illetve 700 millió jüan bevételt is, és hozta a legtöbb - 10 millión felüli - egy napi nézőszámot. Az előrejelzések komolyabb kockázat nélkül vetítik előre a Transformers 4 trónfosztását az összbevétel kategóriájában.

halalos_iramban_7-_kina-3.jpg

Az akciófilm magabiztosan tartja elsőségét - állapította meg a helyi szaksajtó, amely egyben igyekszik a siker titkát is elemezni. Megjegyzik, a Transformers: A kihalás korával szemben a legújabb sikerfilmben nincsenek kínai helyszínek, nem vonultatnak át rajta kínai filmsztárt, ráadásul a kínai mozinézők csak a sorozat negyedik részétől kapcsolódhattak be.

halalos_iramban_7-_kina-2.jpg

A szakemberek szerint a kínai közönség érdeklődéssel várta a vásznon a forgatás időszakában, 2013 novemberében tragikus körülmények között elhunyt Paul Walkert és a Universal Pictures megoldását, hogy helyenként élethű számítógépes grafika alkalmazásával jelenítik meg a színészt. Ám - teszik hozzá - meggyőződésük, hogy mégsem emiatt özönlötték el a vetítőket az emberek.

halalos_iramban_7-_kina-4.jpg

Jin Hung, a Hszinhua hírügynökség által megszólaltatott szakértő szerint a magyarázat kézenfekvő: a kínai nézők millióinak immár kielégíthetetlen "kiéhezettsége" a jó filmekre. Mint mondta, a kínaiaknak jóval kevesebb jut belőlük, mint a külföldön élőknek. Ezzel arra utalt, hogy a kelet-ázsiai országban éves kvótával szabályozzák a mozikban vetíthető külföldi filmek számát. 2012-ig évente 20 importfilmet engedélyeztek, azóta 34-et. 2017-től állítólag a hatóságok további engedékenységére lehet számítani.

halalos_iramban_7-_kina-5.jpg

Kínában az elmúlt években egyre nagyobb a kultusza a mozinak, már 25 ezer körül van a vetítőtermek, mozivásznak száma; az idén csaknem 2700-zal bővült. 2007-ben mindössze 3527 volt nyilvántartásban. A filmszínházakban országosan naponta átlagosan 100 millió jüanért (4,5 milliárd forint) váltanak jegyet, április közepéig például az idén 11,8 milliárd jüant (530,6 milliárd forint) fizettek ki a nézők a mozik jegypénztárainál vagy az interneten.

Forrás: MTI / Peking / Trebitsch Péter, Fotók: Xinhua

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása