pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

ICYMI - Májustól közvetlen légi összeköttetés lesz Budapest és Peking között

2015.03.16. 06:00 Pekingi Zsazsa

Újra lesz közvetlen légi összeköttetés május 1-jétől Kína és Magyarország, Peking és Budapest között – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton Budapesten sajtótájékoztatón. FRISSÍTVE

budapest-peking-air_china-3.jpeg

A légi összeköttetést az Air China kínai állami légitársaság biztosítja majd heti négy alkalommal A330-as gépekkel.

CA721 PEK 13:00 – 17:20 MSQ 18:50 – 19:40 BUD 330x246
CA722 BUD 21:10 – 12:40+1 PEK 330x246

Hetente négyszer, esténként fordulnak majd meg Budapesten májustól az Air China gépei - derül ki az Airlineroute.net szakportál adatbázisából.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton jelentette be, hogy május 1-jétől az Air China Aribus A330-as gépekkel repül majd Peking, Minszk és Budapest között. 

A szakportál adatbázisa szerint gépek Pekingből minden hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap 13 órakor indulnak, majd Minszken keresztül 19.40-kor érkeznek Budapestre, innen Pekingbe 21.10-kor indulnak vissza és másnap 12.40-kor szállnak le akínai fővárosban.

A honlap megjegyezte, hogy az Air Chinának nincs kereskedelmi joga Minszk és Budapest között, így erre az útra nem értékesíthet jegyet.

Az Air China 497 gépes, fele-fele arányban Airbus és Boeing típusú gépek alkotta flottával rendelkezik, ezekkel 298 kereskedelmi útvonalon repülnek 31 ország és régió 154 városába, járataik közül 71 nemzetközi, 15 regionális, 212 pedig kínai belföldi, a Star Alliance légiszövetség tagjaként azonban 195 ország 1328 célállomására jutnak el.

A cég honlapján lévő pénzügyi beszámoló szerint a társaság 2013-at 98 milliárd jüan (15 milliárd dollár) bevétel és 94 milliárd jüan kiadás mellett 3,6 milliárd jüan (588 millió dollár) adózás utáni nyereséggel működött, utasaik száma 77,6 millió volt, ebből 65 millió volt a belföldi utas, járataik átlagos töltöttsége 80,8 százalékot tett ki.

Európába eddig tizenegy városba közlekedtek (Moszkva, Athén, Stockholm, Róma, Frankfurt, München, Düsseldorf, Milánó, Párizs, London és Madrid), a kontinensre irányuló tevékenységük a teljes üzemelés 10 százaléka volt.

Az Air China járatával ismét lesz Budapest és Peking között légi járat, amelyet 2012-ig a Hainan Airlines szolgált ki, de a Malév csődje után nem sokkal megszüntették a járatot.

Szijjártó Péter tájékoztatása szerint a tárgyalásokon Minszk közbeiktatása is szóba került. Ez azt jelenti, hogy Pekingből indulva a gépek Minszkben egy rövid időre megállva érkeznek Budapestre, de visszafelé a járat már nem áll meg Fehéroroszország fővárosában, hanem közvetlenül Pekingbe érkezik.

budapest-peking-air_china-1.jpeg

A miniszter az új légi járat elindítását Peking és Budapest között a keleti nyitás stratégiájának újabb sikerpontjaként jellemezte, hozzátéve: ez  újabb előrelépés és újabb eszköz arra, hogy Magyarország és Kína közötti gazdasági, kereskedelmi, kulturális és turisztikai együttműködést tovább fejlesszék.

A miniszter tájékoztatása szerint az Air China Kína állami tulajdonú nemzeti légitársasága, amely egyetlen kínai légitársaságként került fel a világ 500 legértékesebb márkájának listájára, 523 géppel rendelkezik, 326 útvonalat üzemeltet, 2013-ban 15 milliárd dolláros forgalmat bonyolított, és 78 millió utast szállított.

budapest-peking-air_china-4.png

A - logójában főnixmadarat ábrázoló - Air China légitársaság jelenleg 14 közvetlen európai járatot üzemeltet.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy korábban, 2012 márciusáig volt közvetlen légi összeköttetés Magyarország és Kína között. Beszámolt arról, hogy 2014 júniusa óta folytatott tárgyalásokat a kínai polgári légügyi hatóság képviselőivel egy új légi járat elindításáról.

budapest-peking-air_china-2.jpeg

Szijjártó Péter arra hívta fel a figyelmet, hogy a két ország között soha nem voltak olyan jók a kapcsolatok és az együttműködés, mint most. Szerinte ennek csalhatatlan jele, hogy tavaly minden idők legmagasabb exportját tudta teljesíteni Magyarország Kína irányába 2,2 milliárd dollár értékben, ami 8 százalékos növekedést jelentett 2013-as évhez képest.

budapest-peking-air_china-6.jpg

Emlékeztetett arra is, hogy Kína Közép-Európa regionális együttműködés első központját, a turisztikait, éppen Magyarország nyitotta meg Budapesten. Jelezte, két hét múlva a kínai turisztikai hivatal elnöke Budapestre látogat.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy 2010 és 2014 között megduplázódott a Magyarországra látogató kínai turisták száma, így tavaly már 90 ezer vendéget fogadhattunk. Ez egy év alatt 20 százalékos növekedést jelent – fűzte hozzá.

budapest-peking-air_china-5.jpgFotó: Völgyi Attila - Xinhua

Szijjártó Pétert a sajtótájékoztatón más témában is kérdezték, így például a paksi beruházással kapcsolatban azt vetették fel, „elbukhat-e a Paks 2”? A miniszter azt mondta, az atomerőmű beruházással, így a fűtőelemek beszerzésével kapcsolatban is folyamatosak az egyeztetések, a tárgyalások az unió különböző intézményeivel.

Semmilyen késés nincsen, semmilyen különleges helyzet nincsen, minden halad menetrend szerint, és menetrend szerint tárgyalunk az Európai Unióval is – szögezte le.

Forrás: MTI, Air China, Xinhua

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása