pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Ilyen, amikor először találkozik Hszi és Abe, a kínai elnök és a japán kormányfő

2014.11.10. 14:15 Pekingi Zsazsa

Az erősen megromlott kétoldalú kapcsolatok javítása jegyében tárgyalt egymással a kínai elnök és a japán miniszterelnök Pekingben, az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) csúcstalálkozója előtt az Országos Népi Gyűlés Házában - számolt be a kínai állami média. VIDEÓ

kína-japán-1.jpeg

 

A Hszinhua hírügynökség külön kiemelte: Hszi Csin-ping és Abe Sindzó megbeszélésére a japán fél kérésére került sor. A két politikus hivatalosan nem érintkezett azóta, hogy a posztján van, mivel az országaik közötti diplomáciai és gazdasági kapcsolatok - elsősorban egy kelet-kínai tengeri területi vita miatt - évtizedek mélypontjára süllyedtek.

kína-japán-2.jpeg

Hszi kijelentette, Kína reméli, hogy Japán továbbra is a békés fejlődés útját fogja követni, és "körültekintő" védelmi és biztonsági politikát folytat. Egyúttal felszólította Japánt, hogy tegyen többet a közte és a környező országok közötti kölcsönös bizalom megerősítéséért, vállaljon konstruktív szerepet a térségi béke és stabilitás megteremtésében. Úgy vélte, a "közeli szomszédok" között a stabil és egészséges kapcsolatok lakosaik és a régió érdekét szolgálják.

kína-japán-3.jpeg

Abe közölte, hogy országa a békés fejlődés útját járja, kormánya pedig ugyanazt az álláspontot képviseli a történelmi kérdésekben, mint elődei. Japán kész tartani magát a kapcsolatok normalizálását szolgáló - három napja elfogadott - négypontos megállapodáshoz, azt egy új kezdetnek tekinti. "Kína békés fejlődése fontos lehetőség Japánnak és a világnak" - idézte Abét a kínai média.

kína-japán-5.jpeg

Japán és Kína a múlt hét pénteken állapodott abban, hogy folyamatosan visszaállítja a két ország közötti politikai, diplomáciai és biztonsági párbeszédet, és egy "válságelhárító rendszer" létrehozásáról is döntöttek. Rögzítették, hogy a kelet-kínai-tengeri Tiaojü/Szenkaku-szigetek kérdésében eltérő álláspontot képviselnek. Kisida Fumio japán külügyminiszter szombaton újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy partnerével megállapodott a magas szintű tárgyalások újraindításában. Úgy vélte, lehetőség született arra, hogy a japán-kínai kapcsolatok visszatérjenek a normális kerékvágásba.

A szintén Pekingben tartózkodó John Kerry amerikai külügyminiszter a térség szempontjából is hasznos, "konstruktív kezdeti lépésnek" nevezte a kínai-japán közeledést szolgáló megállapodást, és üdvözölte a feszültségek csökkentésére irányuló lépést. Az ausztrál diplomácia vezetője Julie Bishop hasonlóképpen nyilatkozott.

Forrás: MTI - Peking - Trebitsch Péter, Fotók: Reuters

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása