pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Testüreg motozáson esett át a kínai nemzeti ünnep 10 000 békegalambja

2014.10.02. 16:15 Pekingi Zsazsa

Alaposan átvizsgálták annak a 10 ezer galambnak minden egyes példányát, amelyek szerdán a Kínai Népköztársaság kikiáltásnak 65. évfordulóján napkeltekor a béke szimbólumaiként repültek a magasba a főváros központjában lévő Tienanmen térről - számoltak be kínai lapok a nemzeti ünnep eseményeiről szóló tudósításaik margóján.

galamb-motozás.jpg

Kuo Csun-vej, a belbiztonsági erők egyik rendőrtisztje a Csinghua Sipao című újságnak azt nyilatkozta, hogy valamennyi madár szárnyait, lábait és végbélnyílását még időben megvizsgáltatták, hogy nem hordoznak-e "veszélyes anyagot". A teljes folyamatot videofilmre rögzítették és a galambokat zárt járműben szállították a röptetés pekingi helyszínére.

A hírt több lap online változata is hozta, ahol az olvasók helyenként gunyoros megjegyzésekkel kommentálták, s volt ahol - valószínűleg emiatt - törölték is.

A jelentések nem árultak el semmit arról, hogy vajon miféle "veszélyes anyag" után kutattak a szakemberek, volt-e gyanú arra vonatkozóan, hogy a madarakat "manipulálták", vagy csak rutinszerű, megelőző intézkedésről volt szó.

Kínában, különösen az északnyugati régióban, az elmúlt hónapokban több súlyos áldozatokkal járó támadás is történt; országszerte terrorelhárító gyakorlatokat tartanak, folyik a rendőrök kiképzése. Tavaly októberben egy városi terepjáró a Tienanmen tér kapubástyájának szomszédságában belehajtott a tömegbe. Az autóban ülő három emberrel együtt az akciónak öt halálos áldozata és több mint negyven sebesültje volt. A merényletet később egy ujgur iszlamista csoport vállalta magára.

Forrás: MTI - Peking

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása