pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Múzeumot kapott a pekingi kacsa!

2014.07.12. 15:00 Pekingi Zsazsa

kínai fővárosban, a patinás és pekingi sült kacsáiról méltán híres Csüancsütö (Quanjude) étteremlánc egyikében ezer négyzetméteren nyitották meg a pekingi kacsa múzeumát, a vállalat alapításának 150. évfordulóján.

pekingi-kacsa-múzeum-1.jpg

A bejáratnál egy aranyozott vízi szárnyas fogadja a látogatót, aki végigkísérheti a hamisítatlan ételkülönlegesség készítésének lemodellezett fázisait az állat tömésétől a felfújásán, vízzel való feltöltésén, cukorral történő megkenegetésén és szárításán át a 200 Celsius-fokos kemencében őszibarackfa tűzön sütéséig és szertartásos felszeleteléséig, tálalásáig. Természetesen egy komplett kacsavacsora-makett is ott díszeleg.

pekingi-kacsa-múzeum-2.jpg

kínai ételtörténészek szerint egyébként a mai pekingi kacsa ősét körülbelül 2000 éve még párolták, és eredetileg a kelet-kínai Nankingban volt helyi specialitás. Állítólag a Tiltott Város építői hozták a fővárosba. Jóval később, a császári palotából az utcára került szakácsok a 19. század vége felé a disznósült receptjét kacsára adaptálva alkották meg a pekingi sült kacsát.

pekingi-kacsa-múzeum-3.jpg

A kiállítás több mint félezer darabból áll, köztük a múlt század elejéről egy kacsaeladást igazoló jegyből, köztársaság-korabeli hirdetésekből és egy sor híres emberről készült fényképből, amelyeken például a néhai államelnök Mao Ce-tung és miniszterelnöke, Csou En-laj fogyasztja éppen a kacsáját Richard Nixon amerikai elnökkel 1972-ben, a Népi Gyűlés Házában.

pekingi-kacsa-múzeum-4.jpg

Az 1864-ben alapított Csüancsütö azon kevés kínai márkák, márkanevek közé tartozik, amelyek "kiállták az idő próbáját", mi több, immáron körülbelül száz éttermükkel a világon is ismertté vált. Az évfordulós eseményhez kapcsolódóan a 196 milliomodik sült pekingi kacsájuk eladását is bejelentették.

pekingi-kacsa-múzeum-5.jpg

 

pekingi-kacsa-múzeum-6.jpg

Forrás: MTI - Peking, Shanghaiist, WSJ

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása