pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Több mint két tucat halottja van a felhőszakadások újabb hullámának Kínában

2014.06.23. 06:45 Pekingi Zsazsa

Legalább 26 halottja van az utóbbi öt nap nagy mennyiségű csapadékot hozó viharainak, az azok által okozott áradásoknak és földcsuszamlásoknak Kínában, három embert eltűntként tartanak nyilván - közölték a polgári ügyek minisztériumának illetékesei a hét végén.

A heves esőzések körülbelül 5 millió embernek okoztak kárt kilenc tartományi jogú régióban, 337 ezer embernek kellett elhagynia otthonát, 42 200 hektár területen veszett oda a termés. Az összesített adatok szerint a közvetlen anyagi veszteség meghaladja a 4 milliárd jüant (144,6 milliárd forint).

kína-áradások-1_1.jpg

A közép-kínai Hunan tartományban az özönvízszerű felhőszakadások miatt több mint 170 ezer embert kellett elköltöztetni  lakhelyéről, csaknem 123 ezer hektár termőterület került a víz alá, utak, autópályák váltak átmenetileg járhatatlanná. A közvetlen anyagi kárt 1,57 milliárd jüanra (56,7 milliárd forint) teszik.

kína-áradások-2_1.jpg

Csianghsziban egy kétszintes falusi iskolaépületet döntött romba földcsuszamlás, a szerencsétlenségben négyen meghaltak, köztük egy öt- és egy hétéves gyerek. A régióban több mint 120 ezren váltak hajléktalanná. A tartományban négy napja esik, a területén lévő folyók és víztározók vízszintje a veszélyes mérték fölé emelkedett, a helyi hatóságok az árvizek megelőzésére összpontosítanak.

Ugyancsak hét végi hírek szerint az ország északi részén, Sanhszi és Hupej tartományokban, valamint Honanban és Belső-Mongóliában viszont csaknem egymillió hektár mezőgazdasági területen vízhiány van.

Forrás: MTI - Peking

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása