pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Most pedig gyakorolni fogjuk a vízbefúlást!

2014.06.10. 08:00 Pekingi Zsazsa

Egy kínai iskola tanulói a fejüket vízzel töltött lavórokban tartják, hogy megtapasztalják, milyen is az amikor az ember fuldoklik. KÉPEK

Fulladás-gyakorlás-1.jpg

A Qianzhizhuang Általános Iskola Shouyangshan városban Yanshiban, Henan tartományban (Luoyang város) tanárai szervezték a különös biztonsági gyakorlatot, hogy a diákok jobban megértsék a közelgő nyári szünidőben rájuk leselkedő mindennapi veszélyeket.

Fulladás-gyakorlás-2.jpg

Fulladás-gyakorlás-3.jpg

Fulladás-gyakorlás-4.jpg

"Sok vízbefúlásos gyermekbaleset úgy történik, hogy felnőttek is a közelben vannak, ám nem érzékelik az életveszélyt. A fuldoklás ugyanis általában megtévesztően halkan zajlik. Csak a TV-ben látottak alapján gondolhatja valaki úgy, hogy a fuldokló segítségért kiabál és hadonászik. Az életben ilyet csak ritkán lehet tapasztalni.

A szakemberek megfogalmazásával „ösztönös fuldoklási reakció” a külső szemlélő számára egyáltalán nem feltűnő. Dr. Francesco A. Pia az amerikai vízimentők lapjában így írja le:

 

  1. Ritka kivételtől eltekintve a fuldokló képtelen segítségért kiáltani. A légzőszervek elsősorban légzésre vannak tervezve, a beszéd csak másodlagos funkció, első a levegővétel.
  2. A fuldokló szája hol a vízszint alá süllyed, hol ismét feltűnik, tehát nincs a víz felett elég ideig ahhoz, hogy levegőt vegyen, kilélegezzen, és még kiabáljon is.
  3. A fuldokló nem tud integetni. Ösztönösen oldalra nyújtja a karját, hogy lefelé nyomja a vizet, így szája kiemelkedhessen a vízből.
  4. A fuldokló akaratlagosan nem tudja irányítani a kézmozgását, még a mentőkötélbe vagy mentőövben sem képes belekapaszkodni.
  5. Az ösztönös fuldoklási reakció alatt az ember teste függőleges, és nem rugdos a lábával. Ha kiképzett mentő nem érkezik a helyszínre, a fuldokló mindössze 20-60 másodpercig képes a száját a víz felszíne fölött tartani.

Mindez nem jelenti azt, hogy a segítségért kiáltó és hadonászó valaki nincs veszélyben, ez a jelenség a vízi pánik. Ez sem tart sokáig, de ebben a fázisban a fuldokló még képes hozzájárulni a saját megmeneküléséhez. Ilyenkor el tudja kapni a kötelet vagy mentőövet.

A bajbajutottaknál a fuldoklás alábbi jeleit figyeljük:

 

  1. a fej a vízben, a száj a vízfelszínen
  2. a fej hátrahajlik, a száj nyitva
  3. üveges, üres tekintet, képtelen fókuszálni, vagy lehunyt szemek
  4. a haj a homlokba, a szembe lóg
  5. az illető függőleges testhelyzetben van, és a lábait nem használja
  6. zihálva lélegzik, levegő után kapkod
  7. megpróbál úszni, de nem halad előre
  8. megpróbál hanyatt fordulni
  9. mintha egy láthatatlan létrán mászna felfelé.

Ha valakit látunk a vízben, és gyanús, hogy bajban van, kérdezzük meg tőle, hogy jól van-e. Ha tud válaszolni, minden bizonnyal jól van, ám ha csak üres tekintettel néz, kevesebb, mint 30 másodpercünk van segíteni.

És még egy fontos: a gyerekek hangosak a vízben. Ha csendben vannak, azonnal nézzük meg, miért!"

Forrás: slate.com

Forrás: CFP, Informed

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

különvélemény 2014.06.10. 16:38:12

Azt hittem guantánamói osztálykirándulásra edzenek.
süti beállítások módosítása